Ексклюзиви
субота, 28 січня 2012 09:00

Ніжний крем-мус з сиром „Маскарпоне" їдять печивом
9

Фото:
Столичний кондитер Тетяна Вербицька на майстер-класі по приготуванню десертів показує, як готувати мус

Рецептом ніжного „Мусу Маскарпоне"поділилась столичний кондитер Тетяна Вербицька на майстер-класі по приготуванню десертів.

"На порцію десерту йде 2 жовтки. Збиваємо їх і заливаємо гарячим цукровим сиропом, до якого попередньо треба додати 1 чайну ложку лимонного соку і апельсиновий лікер.

Жовтки змішуємо з м'яким сиром „Маскарпоне". Приготувати такий сир можна самотужки. Завжди потрібно додавати  „Маскарпоне" у жовтки, а не навпаки, і розтирати до однорідності, щоб не було комків і сир не розшарувався. Це займе хвилин 10".

До сиру кондитер додає природню ваніль. Вливає до суміші сиру з жовтками лікер Куантро і перемішує. Лікер можна додавати за смаком.

Збиває 200 мл вершків міксером. Радить вибирати найжирніші.Обережно змішує збиті вершки з сирною сумішшю, щоб десерт залишився легким.

Основа десерту – пісочне печиво з мигдалем. Кулінар подрібнює його і насипає на дно креманки. Збризкує печиво сиропом, але не сильно. Частину печива рекомендує залишити цілим, щоб використати як прикрасу і замість ложок. „Крем-мус приємніше їсти печивом".

На подрібнене печиво викладає збитий мус. Прикрашає десерт шматочками шоколаду. „Особливо гарно, коли шоколад розламати високими шматками, щоб було відчуття польоту". Також викладає на десерт листочки м'яти, посипає меленими фісташками. "Коли фісташки подрібнені, їх смак стає більш насиченим".

Перед вживанням десерт потрібно охолодити протягом 30 хвилин.

Інгредієнти десерту „Мус Маскарпоне"

Вершки – 200 г

Жовтки – 40 г

Вершковий сир „Маскарпоне" – 500 г

Ваніль – половина стручка

Лікер Куантро – 15 мл

Для сиропу: 110 г цукру, 40 г води, 5 мл лимонного соку, 5 мл лікеру Куантро

Печиво пісочне – 30 г

Фісташки, шоколад, м'ята для декору

В Україну ваніль завозять з Гаїті

До сиру з жовтками потрібно додати ваніль. Кондитер дістає і показує чорний засохлий стручок. „Ваніль – це плід орхідеї. Якісні стручки – гнучкі, без тріщин. В Україну ваніль завозиться в основному з Гаїті. Там є певні види колібрі, які запиляють квіти. Але на плантаціях запиленням займаються діти. Заради найсильнішого аромату стручок зривають зеленим, потім протягом 9 місяців періодично виносять на сонце".

Щоб дістати найцінніше з ванілі, потрібно розрізати її вдовж. Жирні, красиві точки – це насіння, яке використовують. У дорогих ресторанах подають десерти з чорними цяточками у кремі. Це ознака натуральної ванілі, аромат якої не можливо зрівняти із штучним ваніліном. Два дні тому офіціант повернув на кухню крем-брюле, вирішивши, що чорні цяточки – це мак, який випадково розсипали", - посміхається кулінар.

Для десерту достатньо насіння з половинки стручка. Самі стручки теж дуже ароматні. Можна залити їх горілкою (100 мл) вийде ванільна есенція. Можна покласти стручки у цукорницю, вийде ванільний цукор.

Зараз ви читаєте новину «Ніжний крем-мус з сиром „Маскарпоне" їдять печивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути