середа, 25 січня 2012 13:34

Сир "Маскарпоне" можна приготувати вдома

„Маскарпоне" – м'який жирний сир, який використовують для різноманітних десертів та кремів. Вперше його почали виготовляти італійські селяни в кінці 16 – на початку 17 століття. Назва походить від слова – „маскарпа" – сир (творог).

В Україні „Маскарпоне" коштує близько 100 грн за 500 г. Сир можна виготовити вдома, каже кондитер Тетяна Вербицька. „Маскарпоне" – це вершки, зібрані з вершків", - пояснює вона. При зберіганні у ньому починає виділятися рідина - сироватка.

Для приготування „Маскарпоне" потрібні жирні вершки. „Підігрійте їх з кислотою, наприклад, з лимонним соком. Хвилин за 10 вершки розділяться на дуже жирний сир (45% жиру) та сироватку. Сир потрібно зібрати у марлю і підвісити у прохолодному місці, щоб сироватка повністю стекла".

На 250-300 мл вершків потрібна 1 столова ложка лимонного соку.

Рецепт  ніжного десерту з сиром „Маскарпоне" від Тетяни Вербицької читайте тут

Зараз ви читаєте новину «Сир "Маскарпоне" можна приготувати вдома». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути