„Маскарпоне" – м'який жирний сир, який використовують для різноманітних десертів та кремів. Вперше його почали виготовляти італійські селяни в кінці 16 – на початку 17 століття. Назва походить від слова – „маскарпа" – сир (творог).
В Україні „Маскарпоне" коштує близько 100 грн за 500 г. Сир можна виготовити вдома, каже кондитер Тетяна Вербицька. „Маскарпоне" – це вершки, зібрані з вершків", - пояснює вона. При зберіганні у ньому починає виділятися рідина - сироватка.
Для приготування „Маскарпоне" потрібні жирні вершки. „Підігрійте їх з кислотою, наприклад, з лимонним соком. Хвилин за 10 вершки розділяться на дуже жирний сир (45% жиру) та сироватку. Сир потрібно зібрати у марлю і підвісити у прохолодному місці, щоб сироватка повністю стекла".
На 250-300 мл вершків потрібна 1 столова ложка лимонного соку.
Рецепт ніжного десерту з сиром „Маскарпоне" від Тетяни Вербицької читайте тут
Коментарі