Ексклюзиви
четвер, 26 січня 2012 07:00

Тісто для мигдалевого печива місять півхвилини
7

Фото: фото: Світлана ЦИБУЛЬСЬКА
Тетяна Вербицька готує мигдальне печиво за класичним французьким рецептом

Столичний кондитер Тетяна Вербицька готує мигдальне печиво за класичним французьким рецептом.

Горіхи потрібно звільнити від шкірки і перетерти в кавомолці на порошок. Перед тим варто злегка підсушіти мигдаль у духовці.

„Пшеничне борошно просійте, посипте сіллю, насінням із стручка ванілі і додайте до подрібненого вершкового масла кімнатної температури. Розтирайте, поки не утворяться дрібні крихти. У вітчизняному борошні низький вміст клейковини, тому воно не дуже годиться для хліба, але з нього виходять прекрасні вироби з пісочного тіста".

Що якісніше масло, то ароматнішим і смачнішим буде готовий продукт. „Мені подобається використовувати для пісочного тіста справжнє масло 82% жирності. Як правило, масла потрібно вдвічі менше, ніж борошна".

Цукрову пудру і мигдальне борошно потрібно просіяти через сито в суміш масла з борошном. Краще використовувати саме цукрову пудру, бо цукор робить тісто щільним, він не зможе розчинитися у холодному тісті, каже Вербицька.

До тіста потрібно додати яйце. „Ніжними рухами замісіть тісто, недовго, не більше 30 секунд". Занадто довгий та інтенсивний заміс призводить до жорсткого смаку печива. Також бажано замішувати пісочне тісто холодними руками, щоб масло не нагрівалося.

З тіста необхідно сформувати шар, загорнути його у поліетиленову плівку і покласти до холодильника на 4 години, щоб воно легко розкачувалося. „Як правило, у рецептах рекомендують залишати тісто на холоді лише на півгодини, але оптимальний час – саме 4 години. Можна і заморозити тісто."

Перед розкатуванням тісто повинно нагрітися до кімнатної температури. Розкатувати краще на холодній деревяній дошці. „Пласт тіста товщиною в 4-5 мм накрутіть на скалку і розкрутіть на формі. Легенько притисніть до країв форми, наколіть виделкою. Потім накрийте тісто плівкою і залиште „відпочивати" на холоді на 30 хвилин. У рецептах цей етап часто пропускають, але він дуже впливає на смак виробів".

Щоб з тіста не витікав жир, його треба ставити холодним до гарячої духовку. Якщо з пісочного тіста виготовляють корзинки, їх варто змазати жовтком, він створить захисну плівку, яка не дасть витікти начинці.

Випікати мигдальні печива кухар радить при температурі 220 ?С до повної готовності. Печеться воно дуже швидко, варто пильнувати, щоб не згоріло. Спечений корж потрібно розрізати гарячим. Можна сформувати печиво до випікання. Для цього з тіста роблять „ковбаску" і наріжають ножем, або ж вирізають різні формочки.

Інгредієнти для мигдалевого печива

250 г борошна

150 г вершкового масла кімнатної температури

60 г цукрової пудри

30 г мигдаля

1 яйце

дрібка морської солі

Зараз ви читаєте новину «Тісто для мигдалевого печива місять півхвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути