Ексклюзиви
вівторок, 10 січня 2012 13:22

Алла Кудлай на Різдво пече коржики-зайчики і сердечка

  Алла Кудлай
Алла Кудлай

Народна артистка України 57-річна Алла Кудлай намагається щороку святкувати новий рік із родиною. Виходить не завжди.

"Новий рік — дуже затишне свято, - розповідає співачка. - Але ніколи не знаю, де святкуватиму. Минулого року нас із сином друзі запросили у Прилуки, - розповідає Алла. - Я там співала на відкритті ресторану, його відкрили мої друзі. Закінчила виступ майже о 12й, коли били куранти. Ледве встигла налити шампанського у бокал. Тоді отримала багато усяких подарунків. З того часу зберігаю у серванті красивий сувенір — ялинку, зроблену з тіста. Під ялинкою — Дід Мороз, Снігуронька і зайчик. Була ще одна така ж ялинка, я її подарувала сусідці".

Каже, на Різдво завжди готує 12 пісних страв, запрошує похресників.

На Новий рік готує курку, фаршировану гречкою. Цілу курку, миє, виймає нутрощі, солить і обмазує майонезом. Ставить курку у холодильник на 40 хвилин. Окремо варить 250 г гречаної крупи.

"Гречку треба трохи не доварити, адже ми її будемо ще готувати разом із куркою. Окремо ріжу дрібними шматками і смажу на олії 1 цибулину, поки не стане золотавого кольору. Додаю до цибулі печінку і шлуночок курки, перемішую. Можна долити кілька столових ложок води. Усе разом смажу ще 7 хвилин, потім додаю варену гречку і ще раз перемішую. Дістаю курку, начиняю її отриманою сумішшю. Ставлю у духовку і печу годину при температурі 200 градусів".

"Для онука на Різдво роблю печиво-коржики, адже діти дуже люблять солодке. Завжди роблю печиво у цікавих формочках: зайчики, сердечка. Рецепт простий, але для мене дуже особливий і рідний. Його я пам'ятаю з дитинства".

Бере 200г сметани, 3 яйця, половину пачки вершкового масла, 50г олії, 1 склянку цукру. 1 чайну ложку соди гасить оцтом. Усе ретельно перемішує.

"Далі кладу борошна скільки бере тісто. Воно повинне відлипати від рук. Борошна виходить приблизно 300г. Можна розділити тісто на дві половини і у одну з них додати 2 столові ложки какао. Тоді коржики будуть темні. Я такі завжди й роблю: біленькі та чорненькі".

Кожній жінці радить не їсти в ресторанах, замість цього - готувати вдома.

"Жінка — хранитель сімейного вогнища, тому кожна має сама готувати для сім'ї, передавати стравам позитивну енергетику. Якщо готує з поганим настроєм, страва виходить не смачною. Коли мені доводиться їздити з концертами, син завжди готується до мого приїзду, робить багато різних страв. Мій приїзд перетворює на свято. Заздалегідь заходить до сусідки Зіни, питає, як продукти краще поєднувати. Він любить італійську кухню. Я колись приїхала, а син картоплю запік, курку зафарширував, овочеве рагу зробив. Дуже пишаюся сином".

Зараз ви читаєте новину «Алла Кудлай на Різдво пече коржики-зайчики і сердечка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути