четвер, 10 квітня 2025 18:54

Незвичайна паска на Великдень: готуємо сирні шедеври з ягодами та фруктами

Цього року здивуйте рідних незвичайними сирними пасками з фруктово-ягідними нотками.

Поєднання ніжного сиру з ароматними ягодами та соковитими фруктами створює справжній смаковий вибух, який запам'ятається надовго.

Gazeta.ua пропонує три рецепти, які подарують витончений смак та вигляд.

Ягідна сирна паска

Автор: Скріншот
  Ягідна сирна паска
Ягідна сирна паска

Інгредієнти

Цукор - 100 г

Вершки 33% - 100 г

Яйця курячі - 60 г

Цукор ванільний - 1 ч. л.

Сирна маса

Сир кисломолочний - 500 г

Масло вершкове - 50 г

Ягідне пюре

Полуниця заморожена - 300 г

Ожина - 300 г

Білий шоколад - 20 г

Лимон, цедра - 1 шт.

Замочена журавлина

Журавлина - 200 г

Сік апельсиновий - 1 скл.

Декор

Білий шоколад - 20 г

Олія соняшникова - 1 ч. л.

Посипка декоративна - 20 г

Як приготувати

Залийте журавлину апельсиновим соком і залиште на ніч. Коли журавлина настоялась, зціджуємо сік і висушуємо ягоди паперовим рушником.

Насипаємо в сотейник цукор та ванільний цукор, додаємо яйця та жирні вершки. Перемішуємо, варимо на середньому вогні до закипання. Не забувайте постійно помішувати, щоб основа не пригоріла.

Після закипання зніміть заварну основу з плити ще раз перемішайте, щоб вона не пристала до сотейника.

Накрийте харчовою плівкою в контакт та дайте основі охолонути.

Перетираємо сир через сито, аби паска була однорідною і ніжною. Краще брати домашній сир, або магазинний 9% жирності. Перетертий сир має стати пухким та повітряним.

Додати м'яке вершкове масло, перебити блендером до утворення однорідної маси.

Заздалегідь розморозити ягоди, аби з них стік сік. Ягоди перебити блендером. Готову ягідну масу перетерти через сито. В рецепті використані ожина та полуниця, алеможете обрати інші ягоди, які до смаку.

Ягідне пюре довести до кипіння, постійно помішуючи. В гаряче пюре додаємо білий шоколад. Ретельно перемішуємо, поки шоколад повністю не розчиниться.

Змішайте ягідне пюре з сирною масою. Далі додаємо заварну основу та цедру лимона. Суміш перебиваємо блендером, поки маса не стане однорідною.

До готової маси додаємо висушену журавлину і ретельно перемішуємо.

Пасочницю розбірної форми для сирної паски ставимо в миску і вистеляємо зсередини вологою марлею. Марлю намагаємось розправити якомога ретельніше, аби готова пасочка мала більш естетичний вигляд.

Поступово викладаємо сирну масу в форму, утрамбовуючи лопаткою. Низ паски обережно вирівняти і накрити краями марлі. На паску поставити гніт. Рекомендуємо покласти пластикову кришку, а на неї пакет рису.

Відправляємо паску на ніч в холодильник.

На ранок паска готова. Обережно розкриваємо низ марлі, зверху ставимо тарілку і акуратно перевертаємо пасочку. Знімаємо форму. Далі дуже обережно зніміть марлю. Готова паска дуже ніжна, тож важливо її не пошкодити.

Для декору можеш використати білий шоколад. Додайте до нього трохи рослинної олії і поступово розтопіть в мікрохвильовці. Далі помістіть розтоплений білий шоколад в кондитерський мішок та прикрасьте ним верхівку паски, зробивши невеликі потьоки. Верхівку паски також декоруємо кольоровою посипкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Має смак "Рафаелло": як приготувати сирну паску на Великдень

Сирна паска з вишневою начинкою

Інгредієнти

400 г кисломолочного сиру

200 г сметани

50 г вершкового масла

50 г цукрової пудри

100 г білого шоколаду

1 ст. л маку

150 г замороженої вишні + 1-2 ст. л цукру + 1 ст. л крохмалю (без гірки ~10-12 г)

Як приготувати

Мак заливаємо окропом на 30 хв, після через сито зливаємо воду.

Для вишневої начинки до вишні додаємо цукор та крохмаль і на маленькому вогні, постійно помішуючи, доводимо до загустіння, охолоджуємо. Якщо хочете більш витікаючу серединку, залиште начинку трішки рідкуватою.

До сиру додаємо мʼяке вершкове масло, цукрову пудру, сметану і блендером збиваємо до однорідності. Додаємо мак та розтоплений шоколад, перемішуємо.

Форму для паски застилаємо марлею, викладаємо сирну масу, формуючи дно та бортики. Додаємо вишню, закриваємо сирною масою, загортаємо краї марлі, ставимо груз і відправляємо в холодильник мінімум на ніч.

Вранці знімаємо форму та марлю і прикрашаємо паску за власним смаком. Можна полити розтопленим шоколадом та посипати мигдальними пластівцями з цукровою посипкою.

Паска виходить дуже ніжною та смачною.

Фісташково-малинова сирна паска у шоколадному корпусі⠀


Це одне з найкращих поєднань смаків, а ще вона дуже ніжна.

Інгредієнти (на форму діаметром 12 см, заввишки - 9 см):

Для основи:

200 г білого шоколаду або шоколадної глазурі ⠀ ⠀


Для малинової начинки:

5 г желатину

50 мл молока

175 г свіжої або розмороженої малини

75 г цукру

150 г кисломолочного сиру

150 г крем-сиру

25 г вершкового масла


Для фісташкової начинки:

5 г желатину

50 мл молока

150 г кисломолочного сиру

150 г крем-сиру

25 г вершкового масла

25-75 г цукрової пудри

100 г фісташкової пасти ⠀ ⠀


Як приготувати

Основу:

Шоколад або шоколадну глазур розтоплюємо у мікрохвильовці або на водяній бані. Переливаємо у силіконову форму і рівномірно розподіляємо. Прибираємо у холодильник до повного застигання (~ 1 год). ⠀ ⠀


Малинову начинку:

Малину з цукром доводимо до кипіння і варимо декілька хв. Перетираємо через сито і даємо повністю охолонути.

Желатин заливаємо молоком і залишаємо на 15 хв.

Кисломолочний сир, крем-сир, мʼяке масло та малинову начинку ретельно пробиваємо блендером. Додаємо розтоплений желатин і ще раз ретельно пробиваємо блендером.⠀ ⠀


Фісташкову начинку:

Желатин заливаємо молоком і залишаємо на 15 хв.

Кисломолочний сир, крем-сир, мʼяке масло, пудру та фісташкову пасту ретельно пробиваємо блендером. Додаємо розтоплений желатин і ще раз ретельно пробиваємо блендером. ⠀


Збираємо:

У форму з шоколадною основою шарами кладемо наші начинки, кожен раз прибираючи у холодильник на 15 хв (якщо один з шарів, очікуючи при кімнатній температурі буде застигати - можна просто трішки підігріти у мікрохвильовці або на плиті). Фінально прибираємо нашу Паску у холодильник на 7-8 год.

Після цього перевертаємо і обережно та повільно знімаємо силіконову форму. Прикрашаємо, подаємо та насолоджуємося.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Valeriia Veligura (@yummy.lera)

З наближенням Великодня господині шукають оригінальні рецепти пасок, які б здивували рідних та гостей.

Gazeta.ua пропонує приготувати три паски, які не потрібно випікати, але вони однозначно вразять виглядом, ароматом та смаком. ⠀

Зараз ви читаєте новину «Незвичайна паска на Великдень: готуємо сирні шедеври з ягодами та фруктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути