Імбир - стимулює роботу імунної системи, укріплює організм і допомагає у боротьбі з вірусами та інфекціями. Через що цей продукт корисно додавати не лише до зігрівальних напоїв, але й до смузі, десертів та навіть перших страв. Один із найсмачніших морквяно-імбирний крем-суп.
Інгредієнти:
морква - 3 шт.
цибулина - 1 шт.
часник - 1 зубчик
вершки - 200 мл
рослинна олія - 2 ст.л.
масло - 1 ст. л.
корінь імбиру - 1 шт.
овочевий бульйон - 200 мл
сіль, мелений перець - за смаком
зелень - за смаком
Приготування:
Очищену моркву та цибулю нарізати кубиками. Розігріти рослинну олію в каструлі, обсмажити до прозорості цибулю. Додати часник, моркву і шматочок вершкового масла. Обсмажити до скоринки. Влити частину бульйону. Поварити п'ять хвилин і всипати тертий імбир. Вимкнути вогонь, подрібнити все у блендері. Влити вершки. Приправити спеціями за смаком. При необхідності розбавити суп бульйоном. Подати з дрібно нарізаною зеленню, або сухариками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Баклажани заливають імбирно-медовим соусом
Після початку карантину люди масово скуповують імбир і лимони. Від цього збільшилася їх вартість і для багатьох стала недосяжною. Однак існують доступніші засоби для захисту від коронавірусу. Альтернативою цитрусів є вітчизняні ягоди.
Коментарі