"Завжди з повагою ставилась до тих, хто збалансовано і корисно харчується, але в той же час не відмовляє собі у смачненькому, - розповідає киянка Людмила Ярощук. Жінка не перший рік цікавиться кулінарією і вже зібрала понад 300 рецептів з різних кухонь світу. Найкорисніші страви готує для своєї 5-річної доньки, яка в такому віці потребує поживних речовин.
"Перше, що мені спадає на думку при здоровому харчуванні — дієтичні хлібці. Здавалося б, це — надто вже прісний продукт. Так, хлібці корисні, але не такі смачні, як хотілося б. Та якщо застосувати трохи фантазії, із них можна приготувати купу не менш корисних, а головне — простих страв. Цим я і зайнялася у вільний час".
Трьома оригінальними рецептами страв з дієтичних хлібців Людмила ділиться із кореспондентом Gazeta.ua.
Мюслі
Візьміть 10 хлібців з висівками і 20 столових ложок кукурудзяних пластівців і удвічі менше — пластівців вівсяних. Також — сухофрукти: по 10 столових ложок цільних лісових горіхів, дрібно нарізаної кураги, інжиру та ізюму і 1-2 столові ложки рідкого меду.
"Розкришіть хлібці на дрібні шматки і змішайте їх з усіма інгредієнтами крім меду. Отриману масу викладіть на деко, вистелене пергаментним папером. Залийте зверху медом і випікайте при температурі 250 градусів протягом 10 хвилин, час від часу помішуючи. Перекладіть на тарілку і подавайте разом з йогуртом або простоквашею".
Панна котта
Для страви знадобляться: 400 мл. кефіру, 200 мл. вершків, 3 чайні ложки ваніліну, 3 столові ложки молока, 2 пластинки желатину. Для глазурі — 50 грамів вершкового масла, 4 розкришених хлібці, 2 чайні ложки ваніліну, терта цедра одного апельсину.
"Желатин замочіть у холодній воді. Змішайте збиті вершки з кефіром і ваніліном. Підігрійте молоко і додайте замочені пластинки желатину в гаряче молоко. Влийте молоко у суміш з вершків і кефіру й добре перемішайте. Розлийте по десертним формочкам і дайте загуснути, лишивши на ніч у холодильнику. Прикрасьте глазур'ю прямо перед подачею на стіл. Для цього розтопіть у каструлі вершкове масло. Додайте у нього терту цедру апельсину, розкришені хлібці й цукор. Обсмажте з хвилину і викладіть на панна котту".
Тірамісу
Для тіста потрібні 5 хлібців і 300 мл. міцної кави, приправленої ваніліном з краплею десертного вина марсала. Щоб зробити начинку, підготуйте 250 грамів сиру Маскарпоне, 2 яєчних жовтки, 2 столові ложки цукрової пудри, чайну ложку ваніліну, 4 столові ложки вина марсала. Також — какао-порошок для декору.
"Тірамісу можна приготувати у великій неглибокій формі або в окремих невеликих формочках. Викладіть дно форми тонкими хлібцями. Змочіть хлібці холодною кавою. Змішайте сир Маскарпоне із жовтками, цукром і марсалою до однорідності. Готову масу викладіть на хлібці і поставте в холодильник на дві години. Перед подачею злегка посипте какао-порошком."
Коментарі