Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 04:15

На торт тірамісу треба кілограм сиру

Автор: фото з сайта www.pastatariflerimiz.com
  Класичний тірамісу готують із м’якого сиру з вершками, який називають маскарпоне
Класичний тірамісу готують із м’якого сиру з вершками, який називають маскарпоне

До недільного столу киянка 31-річна Наталія Кононова приготувала торт тірамісу з вишнями. Каже, витратила на це півгодини.

— Узяла три склянки консервованих вишень із компоту. Кинула їх у кілограм сиру. Його добре збила блендером до утворення ніжної маси. Змішала з трьома ложками лимонного соку, ванількою, 75 грамами цукру, двома десертними ложками кави. Насамкінець влила 20 грамів мигдального лікеру.

Окремо Наталія змішала 175 г кави та 50 г лікеру.

— 100 грамів бісквітного печива викладаю у глибоку форму, поливаю половиною кави з лікером. Зверху вигортаю третю частину сиркової маси. На неї викладаю всі вишні та другу третину сиру. Накриваю ще одним шаром печива і поливаю рештою лікеру. Третій шар маси розрівнюю зверху.

Торт на 2 год. слід поставити в холодильник. Коли застигне, притрусити зверху какао.

Класичний тірамісу готують із м'якого сиру з вершками, який називають маскарпоне. Шари перекладають пористим бісквітним печивом. Його просочують міцною кавою. Крем замінюють йогуртом або "нутеллою". В Італії тірамісу — найпопулярніший десерт. Його подають на великі родинні свята.

Людмила Бистрова, 22 роки, з Умані на Черкащині на день народження чоловіка пече торт у вигляді фотоапарата.

— Чоловік любить оригінальні подарунки. Він працює фотографом. В інтернеті знайшла рецепт торта-фотоапарата. Треба спекти кілька бісквітних коржів. Збиваю міксером п'ять яєць, по склянці цукру, муки, чайну ложку какао та соди на кінчику ножа. Форму для випікання мащу вершковим маслом, присипаю мукою, вливаю тісто та випікаю при температурі 180 градусів до готовності.

Для торта потрібні два-три коржі. Прошарок роблять сирний. Для цього змішують сир із вершками. Пачку желатину розводять у склянці гарячої кип'яченої води. Коли остигне,  виливають у сирну масу. Викладають на бісквітні коржі перерізані навпіл. Зверху — консервовані або свіжі вишні без кісточок. Так повторюють кілька разів. Останнім має бути корж.

— Прикрасила торт мастикою з маршмеллоу. Це такі зефірні цукерки. На 100 грамів маршмеллоу треба столову ложку води чи лимонного соку, стакан-півтора цукрової пудри. Все нагріваю в мікрохвильовці 20 секунд. Можна ще на водяній бані, доки воно не збільшиться.

Потім порціями додаю цукрову пудру, мішаю ложкою. Коли згусло, викладаю масу на посипаний крохмалем стіл і розминаю, як тісто. Мастика має перестати липнути до рук.

Розкатити масу треба товщиною півсантиметра. Нею обгортають торт довкола. Замість муки використовують крохмаль.

— Я накладала масу просто рукою. Починала зверху. Боки вирівняла тупою стороною ножа. Об'єктив зробила з коржів торта, і теж покрила масою. Із неї виліпила кнопки та решту деталей. Чоловік та гості були в захваті.

Зараз ви читаєте новину «На торт тірамісу треба кілограм сиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути