На новорічному столі мають стояти незвичайні страви. Їх можна зробити зі звичайних продуктів. Наприклад, картопляне пюре матиме яскравий вигляд та смак і з поріфзаним шпинатом. Телятину на кістці поливають ягідно-винним соусом
"Каре телятини подаю з чорничним соусом. На гарнір варю зелене картопляне пюре. Це вже йде гра смаку, - каже Олександр Жовтоног, шеф-кухар столичного ресторану "Козацький стан". - Якщо хтось не знає, каре це биток з телятини на кістці. Готується швидко, адже м'ясо молоде".

Інгредієнти:
300 г каре
по 1/3 ч. л. солі та чорного меленого перцю
1 пучка тимяну
3 зубчики часнику
4 ст. л. оливкової олії
100 г чорниці
100 мл червоного сухого вина
4 см корінь імбиру
2 ст. л. вершкового масла
6 листків шпинату
Приготування:
М'ясо на кістці посолити та поперчити. Додати тимян та олію.
Пропустити часник через прес. Перемішати і залишити на 15 хвилин.
Тоді поставити на вогонь сковороду і викласти туди м'ясо разом з маринадом. При смаженні приправи по-новому розкриють аромат.
Обсмажити каре по 5 хвилини з кожної сторони, щоб вийшла скоринка.
Щоб ягідний соус вийшов з перчинкою, варто додати імбир.
"Пробував чорницю замінити на малину. Виходить не так смачно. Малина більш солодша. А тут треба нейтральніший смак. Чорниця і за кольором, і за смаком більш підходить", - каже кухар.
Чорницю покласти у невеликий сотейник і залити червоним сухим вином.
Поставити на невеликий вогонь, щоб поступово випарився спирт. Потерти на дрібній тертці корінь імбиру.
"Якщо ви не любите дуже пекучий соус, краще імбир порізати тонкими кружечками", - радить Олександр..
Кинути його в соус і через 2 хвилини, зняти з плити.
Збити суміш блендером до однорідної маси. Має вийти рідке пюре.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Соковиту свинину запікають у білому вині
Туди кинути 1 ст. л. цілих ягід чорниці і 2 ст. л. вершкового масла. Спробувати на смак і додати по пучці солі та цукру, щоб був не дуже кислим.
Зварити картоплю і подрібнити товкачем. Листя шпинату ошпарити окропом і відрізати від листків стебла.
На одну порцію пюре 150 грам, йде 6 листків шпинату. Порізати на дрібні шматки і кинути до картоплі. Перемішати.
"Шпинат обов'язково треба різати, а не, наприклад, перемелювати в блендері. Мають виднітися шматки зелені у пюре", - каже кухар.
Каре покласти на велику плоску тарілку. Зверху полити чорничним соусом. Хоча його можна подавати й просто в окремій мисці.
На іншу частину тарілки викласти шпинатне пюре.
Коментарі