середа, 21 грудня 2016 10:10

Соковиту свинину запікають у білому вині

На новорічному столі запечена свинина є головною стравою. Вона стоїть в центрі і привертає увагу усіх гостей. Свинина обов'язково має бути соковитою та ніжною. Тому її маринують у білому вині. Для аромату додають мелену гвоздику та сушений майоран. Розрізати страву варто коли вона повністю охолоне. Так весь сік збережеться всередині.

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

свинина 1 кг

цибуля 1 шт.

оливкова олія 50 мл

біле вино 1 склянка

мелений чорний перець 1 ч.л.

сіль 1 ч.л.

мелена гвоздика 1/4 ч.л.

сушений майоран 1/2 ч.л.

зелень 1 ст.л.

Приготування:

М'ясо помити, обсушити і зробити ножем кілька проколів.

Змішати біле вино і спеції. Натерти отриманою сумішшю свинину і поставити маринуватися на годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулет зі свинини начиняють курагою і вишнею

На деко викласти порізану кільцями цибулю. Потім покласти м'ясо, полити його оливковою олією і посипати зеленню.

Запікати в розігрітій до 180 С духовці 2 години, періодично поливаючи соком, що виділився.

Подавати разом з картоплею або свіжими овочами.

Зараз ви читаєте новину «Соковиту свинину запікають у білому вині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути