На новорічному столі запечена свинина є головною стравою. Вона стоїть в центрі і привертає увагу усіх гостей. Свинина обов'язково має бути соковитою та ніжною. Тому її маринують у білому вині. Для аромату додають мелену гвоздику та сушений майоран. Розрізати страву варто коли вона повністю охолоне. Так весь сік збережеться всередині.

Інгредієнти:
свинина 1 кг
цибуля 1 шт.
оливкова олія 50 мл
біле вино 1 склянка
мелений чорний перець 1 ч.л.
сіль 1 ч.л.
мелена гвоздика 1/4 ч.л.
сушений майоран 1/2 ч.л.
зелень 1 ст.л.
Приготування:
М'ясо помити, обсушити і зробити ножем кілька проколів.
Змішати біле вино і спеції. Натерти отриманою сумішшю свинину і поставити маринуватися на годину.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рулет зі свинини начиняють курагою і вишнею
На деко викласти порізану кільцями цибулю. Потім покласти м'ясо, полити його оливковою олією і посипати зеленню.
Запікати в розігрітій до 180 С духовці 2 години, періодично поливаючи соком, що виділився.
Подавати разом з картоплею або свіжими овочами.
Коментарі