Любителям здорової та легкої в приготуванні їжі часто подобаються крем-супи. Овочі в пюрованому вигляді не такі нудні на смак, а різні грінки і сухарики вдало доповнюють страву. Наприклад, морквяний суп-пюре виходить дуже легким, з солодкуватим присмаком. Для того, щоб корисні речовини моркви засвоювалися, необхідно заправити морквяний суп-пюре олією.
Інгредієнти:
- рослинна олія - 1 ст. л.
- ріпчаста цибуля - 1 шт.
- часник - 1-2 зубчики
- корінь селери - 100 г
- морква - 500 г
- картопля - 400 г
- бульйон - 750 мл
- чебрець, тільки листя - 1 ст. л.
- сіль, перець - за смаком
Приготування:
Цибулю і часник почистити і подрібнити. Моркву і картоплю почистити, крупно нарізати разом з селерою.
Розігріти в каструлі рослинну олію, додати цибулю і часник. Обсмажити до м'якості, потім додати інші овочі.
Влити гарячий бульйон. Довести до кипіння, зменшити вогонь і готувати під кришкою 30-40 хвилин.
Додати чебрець і зняти з вогню. Збити суп блендером до отримання однорідної маси. Додати прянощі за смаком.
Готовий суп подавати, посипавши рубаною зеленню.





















Коментарі