Взимку дома збирається багато шкуринок з цитрусових. Їх шеф-кухар столичного ресторану "АВТО- ГРИЛЬ Мисливець" Олександр Ющенко радить вкидати у глінтвейн.
"Шкуринки з одного лимону, лайму, апельсину порвіть на шматки в каструлю. Вичавте сік з пари мандарин. Чим більше різних цитрусових, тим ароматніший глінтвейн. Додайте спеції: 6 гвоздик, паличку кориці. Грам 200 цукру. Вина лийте стільки, щоб покрило цукор й доведіть до кипіння цю суміш".
Глінтвейн проварює на тихому вогні, поки не розчиниться цукор. Виливає решту вина, яке залишилось в пляшці. Додає 2 зірочки анісу й томить напій ще хвилин 5. Глінтвейн з пляшки червоного сухого вина та шкурок цитрусових готовий.
"Сухе вино кислувате, тому цукор необхідний. Його можна замінити медом. Паличку кориці на порошок, але тоді його треба класти в кінці приготування".
Коментарі