четвер, 21 березня 2013 12:06

Мідії або фрукти варять у недопитках вина

Мідії або фрукти варять у недопитках вина
Мідії у білому вині. Фото: my-menu.ru

Мідії варять у воді, але якщо після застілля залишилось біле вино, шеф-кухар столичного ресторану авто-гріль "Мисливець" Олександр Ющенко, 28 років, радить у ньому зварити морепродукти.

"Вино довести до кипіння й вкинути у нього кілька гілочок ароматних трав або розчавити зубець часнику. Спецію для аромату вибирають на смак. Можна розмарин, м'яту, базилік."

Трави варять на малому вогні кілька хвилин і вкидають мідії. Для готовності їм достатньо проваритись 5 хвилин.

"У залишках червоного вина можна зварити фрукти. Вино краще підсолодити цукром або медом. Вкинути паличку кориці, зірку анісу, кілька горошин духмяного перцю, кардамон, гвоздику. Набір спецій - хто, що любить".

Суміш довести до кипіння й вкинути розрізані начетверо яблука без серцевини. Варять на малому вогні 10-15 хвилин, поки фрукти не стануть м'які. Готовність перевіряють зубочисткою. Подають холодними. Залишки вина можна випити гарячими, як глінтвейн. Він буде концентрований від спецій. Розводять водою, чаєм або соком.

Зараз ви читаєте новину «Мідії або фрукти варять у недопитках вина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути