Сезон шашликів і страв, приготованих на грилі, набирає обертів. І якщо з шашликом більш-менш все зрозуміло, то з правильним приготуванням риби для смаження знайомі далеко не всі. Пропонуємо вам спробувати зробити особливий маринад для червоної риби. Медово-соєвий ідеально підходить для приготування лосося на грилі, надає рибі незабутній смак і аромат.

Інгредієнти:
- філе лосося - 700 г
- лимонний перець - за смаком
- часниковий порошок - за смаком
- сіль - за смаком
- соєвий соус - 1/3 чашки
- мед або коричневий цукор - 1/3 чашки
- вода - 1/3 чашки
- рослинна олія - 1/4 чашки
Приготування:
Приправте філе лосося лимонним перцем, часниковим порошком і сіллю.
У маленькій мисці змішайте соєвий соус, рідкий мед, воду і рослинну олію.
Помістіть рибу з соєвою сумішшю у великій пластиковий пакет з застібкою. Поставте в холодильник на 2 години.
Розігрійте гриль до середньої температури. Злегка змастіть решітку і помістіть зверху рибу, видаліть надлишки маринаду.
Запікайте лосося по 6-8 хвилин з кожного боку. Готова риба повинна легко протикатися виделкою.
Коментарі