середа, 02 листопада 2016 16:40

Курячу грудку запікають у сметані з лимонною цедрою

Курячу грудку запікають у сметані з лимонною цедрою
Фото: vk.com/valioclub

Запечена куряча грудка зі сметаною є експрес-рецептом святкової вечері. У ній головну роль відіграє соус. З ним грудинка виходить не сухою, а соковитою. Ароматною її робить чебрець та лавровий лист. На гарнір підійде розсипчастий рис або гречка.

Інгредієнти:

Сметана - 120 г

Куряча грудка - 4 шт.

Борошно - 1 ст. л

Олія - ​​3 ст. л

Цибуля - 2 шт.

Часник - 3 зубчики

Цедра лимона - 1 шт.

Лимонний сік - 40 мл

Курячий бульйон - 500 мл

Лавровий лист - 2 шт.

Сіль - 10 г

Перець чорний мелений - 5 г

Приготування:

Помийте курячі грудки. Посоліть, поперчіть їх. Нехай постоять хвилин 30 при кімнатній температурі.

Обсипте грудки з усіх боків борошном. Обсмажте на олії, щоб з'явилася рум'яна коричнева скоринка.

У сотейнику обсмажте цибулю. Додайте скибочки цедри і сік лимона, часник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирні вареники з гарбузом смажать на сковороді

Влийте бульйон, покладіть сметану, каперси, чебрець і лавровий лист. Доведіть суміш до кипіння.

Покладіть курячі грудки в форму для запікання, залийте їх сметанним соусом.

Випікайте філе протягом 40 хвилин. Ідеальна температура в духовці 175 градусів.

Зараз ви читаєте новину «Курячу грудку запікають у сметані з лимонною цедрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути