Запечена куряча грудка зі сметаною є експрес-рецептом святкової вечері. У ній головну роль відіграє соус. З ним грудинка виходить не сухою, а соковитою. Ароматною її робить чебрець та лавровий лист. На гарнір підійде розсипчастий рис або гречка.
Інгредієнти:
Сметана - 120 г
Куряча грудка - 4 шт.
Борошно - 1 ст. л
Олія - 3 ст. л
Цибуля - 2 шт.
Часник - 3 зубчики
Цедра лимона - 1 шт.
Лимонний сік - 40 мл
Курячий бульйон - 500 мл
Лавровий лист - 2 шт.
Сіль - 10 г
Перець чорний мелений - 5 г
Приготування:
Помийте курячі грудки. Посоліть, поперчіть їх. Нехай постоять хвилин 30 при кімнатній температурі.
Обсипте грудки з усіх боків борошном. Обсмажте на олії, щоб з'явилася рум'яна коричнева скоринка.
У сотейнику обсмажте цибулю. Додайте скибочки цедри і сік лимона, часник.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сирні вареники з гарбузом смажать на сковороді
Влийте бульйон, покладіть сметану, каперси, чебрець і лавровий лист. Доведіть суміш до кипіння.
Покладіть курячі грудки в форму для запікання, залийте їх сметанним соусом.
Випікайте філе протягом 40 хвилин. Ідеальна температура в духовці 175 градусів.
Коментарі