Рецепт пікантної курочки має бути завжди вдома. На випадок, якщо захочеться приготувати щось оригінальне із звичайних продуктів. Курячі ніжки з соусом теріякі виходять солодкуватими, з пряним ароматом та хрусткою скоринкою.
Інгредієнти:
Курячі ніжки (стегна) - 1 кг
Соус теріякі - 5 ст. л
Часник - 3 зубчики
Бальзамічний оцет - 1 ст. л
Олія - 3 ст. л
Чорний мелений перець - за смаком
Кайенский перець - 1/3 ч. л
Сіль - 1/2 ч. л.
Вода - 1/2 склянки
Приготування:
Курячі ніжки помити і обсушити.
У мисці змішати всі інгредієнти для марінада.Положіть курячі ніжки в маринад і перемішати.
Залишити в маринаді курячі ніжки на ніч, періодично струшуючи миску.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Курячі відбивні смажать у картопляному клярі
Замариноване м'ясо покласти на деко, вистелений фольгою і змащений оливковою олією. Підлити ½ ст води з боків дека.
Закрити фольгою і запекти в розігрітій духовці при температурі 200 градусів 30 хвилин.
Відкрити фольгу і готувати ще 20 хвилин, поливаючи соком. На гарнір можна подати смажену картоплю, будь-який соус або домашню аджику.
Коментарі