




Курячі сердечка із гострим соусом готує львів'янин Андрій Бокало. Коли до нього приходять друзі в гості. Найкраще смакує до пива.
"Це "чоловіча" закуска до пива. Вперше мариновані сердечка із гострим соусом спробував у польському пабі до пива. Коштували вони на наші гроші 50 гривень за порцію. Були дуже гострі, мусив запивати пивом. У шеф-кухаря дізнався рецепт. Тепер готую сам, страва недорога, але дуже ситна і смачна", - розповідає хлопець.
На дві порції закуски до пива купує пів кілограма курячих сердечок. Миє, обрізує плівку та зайві жили. У блендері меле велику цибулину, чотири зубчики часнику, рожевий, чорний та білий перець в горошинах та сушений маленький червоний перець.
"Якщо дома є червоний болгарський перець - можна додати і його. Далі треба посолити сердечка і залити його соусом із блендера. В холодильнику хай маринуються півгодини-годину", - радить господар.
Скляну термостійку тарілку для запікання змазує рослинним маслом. Викладає шаром курячі сердечка, поливає рештками соусу. Ставить у розігріту духовку на 30-40 хвилин.
"Сердечка посіріли - це означає, що вони напівготові. Якщо запечені і тверді - пора виймати. Подаю теплими на широкій тарілці, прикрашаю зеленню, овочами. Обов'язково до сердечок подавайте пиво, вони дуже гострі", - радить Андрій Бокало.
Коментарі