"Зазвичай крученики фарширують грибами, - розповідає Марія Тесля, - але у моїй родині гриби люблять не всі, а тому наші крученики лише тушкуються у грибах – їх можна викладати за бажанням".
Для приготування кручеників господиня бере шість шматків свинячої вирізки, добре промиває, висушує та відбиває, як на відбивні. Солить та перчить.
"Для начинки беру 2 столових ложки домашнього сиру, - продовжує вона, - додаю два подрібнених зубці часнику, дрібно нарізаний кріп. Добре вимішую та викладаю на відбиті шматки свинини".
У каструлі, в котрій і будуть тушкуватися крученики, Марія спершу тушкує дві великих цибулини та один помідор - все нарізане півкільцями. Викладає по 1 чайні ложці цибулі та помідорів на кожен шматочок свинини, скручує у рулет та скріплює зубочистками.
"До решти тушкованих овочів додаю порізані гриби маслюки, - продовжує ділитись рецептом, - додаю солі та тушкую їх під кришкою. А тим часом на іншій сковороді легенько обсмажую крученики з обох боків, обережно вийнявши зубочистки".
Далі вона викладає крученики у каструлю з овочами та грибами, накриває кришкою та тушкує на маленькому вогні 30-40 хвилин.
"До кручеників підходить будь-який гарнір, - додає на завершення господиня, - я ж полюбляю їх із салатом та помідорами черрі".
Коментарі