6 лютого відзначають Міжнародний день бармена. "Людина за барною стійкою" – так дослівно перекладається "бармен" з англійської мови. Тут важливо все – досвід, інтуїція, майстерність, манери і вміння бути тонким психологом.
Дату свята вибрано невипадково - 6 лютого відзначається День святого Аманда. Це апостол, покровитель виноробів, пивоварів, торговців.
Професія бармена виникла в США під час "золотої лихоманки" наприкінці ХІХ століття. У населених пунктах почали відкривати торговельні зали, де, крім продуктів, пропонували ще й випивку. З часом почали розділяти зал шинквасом на дві зони – магазин і бар.
1862-го видали "Біблію бармена" - книгу про різні алкогольні та безалкогольні коктейлі. А ось у СРСР професії бармена офіційно не існувало до 80-х.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День кухаря: назвали цікаві факти про професію
У професії бармена є багато цікавої інформації. Наприклад, у кожній пляшці шампанського приблизно 49 млн бульбашок!
Кожна пляшка має втричі більше тиску, ніж автомобільна шина, тому пильнуйте, коли відкриваєте їх.
Стародавні римляни під час бенкетів опускали у свій кубок шматочок хліба, щоб пом`якшити п`янкий вплив напою. Поки вино вбирало аромат хліба, римляни обов`язково вимовляли невелику промову. Так і з`явилася традиція тостів.
Прикмети й забобони барменів
Не можна протирати бар паперовими серветками – не буде грошей. Для цього бармени використовують спеціальний рушник.
Не можна залишати порожні пляшки на столі, це зумовлює безгрошів'я. Також це досить небезпечно, якщо ви зачепите порожню тару ліктем і вона розіб'ється на друзки.
Деякі бармени радять кидати копійки під барну стійку, щоб було більше чайових.
Поціновувачі глінтвейнів мають можливість насолодитися цим напоєм у холодні дні. Він не тільки зігріває, а й створює затишну атмосферу відпочинку.
У цій підбірці зібрано рецепти глінтвейнів, які смакують по-новому. Небагато хто пив цей напій із чаю каркаде, кави чи пива.
Коментарі