Ексклюзиви
неділя, 24 лютого 2019 22:50

7 легких рецептів глінтвейну, які здивують гурманів

Поціновувачі глінтвейнів мають можливість насолодитися цим напоєм у холодні дні. Вони не тільки зігрівають, а й створюють затишну атмосферу відпочинку.

У цій підбірці зібрані рецепти глінтвейнів, які смакують по-новому. Мало хто пив цей напій з чаю каркаде, кави чи пива.

Автор: Smak.ua
  Глінтвейн з кави чи пива: 7 легких рецептів
Глінтвейн з кави чи пива: 7 легких рецептів

Про них розповів Олександр Климчук, бармен столичного ресторану "Долина Ельзас".

З сушеними грушами

Змішати 150 мл води 150 г цукру. Довести до кипіння. Налити 1 л червоного вина. Додати 3-4 бутони гвоздики, 4 горошини духмяного перцю, 2 палички кориці та перемішати. Кинути по 5 кружалець яблук та сушених груш. Нагріти напій, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню й настояти 10 хв. під кришкою.

З вишнею

В каструлю налити 2 склянки вишневого та 1 склянку яблучного соку. Натерти цедру з 1 лимона. Порізати 3 яблука на тонкі скибки і додати в теплий сік. Додати 2 палички кориці та 6 бутонів гвоздики. Змішати зі склянкою напівсухого вина та проварити 3-4 хв. Вимкнути вогонь і додати 2 ст. л меду. Процідити та додати мед. Накрити кришкою та дати настоятися 10 хв. на теплій плиті.

З апельсином

Натерти з 1 апельсина цедру і подрібнити її. Апельсин розібрати на дольки. У каструлі змішати 750 мл червоного вина і 0,5 л апельсинового соку. Додати 120 г цукру, 2 палички кориці, апельсин і його цедру. Нагріти напій до розчинення цукру. Не доводячи до кипіння, тримати на слабкому вогні 10-15 хвилин. Розлити в чашки чи подавати гарячим.

З чаєм каркаде

Залити в каструлю 1 л води до закипання. Зменшити вогонь. Всипати до води по 1 ст. л. чорного чаю і каркаде. Додати по ½ ч. л. кориці, кардамону й імбиру. Присмачити 6 бутонів гвоздики. У каструлю налити 1 л червоного сухого вина. Порізати по двоє яблук і апельсинів. Додати їх та 150 г меду до вина й води. Відразу зняти з вогню.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості рецепти коктейлів, з якими День святого Валентина стане незабутнім

З коньяком

Нагріти 150 мл червоного напівсолодкого вина. Додати 50 г рідкого меду і довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти напій з плити і додати додай в нього паличку кориці, ½ ч. л. кардамону та нарізаний скибочками лимон. Налити 50 мл коньяку і настояти 10. Розлити гарячий глінтвейн по чашках.

Автор: relax.com.ua
  Глінтвейн з кави чи пива: 7 легких рецептів
Глінтвейн з кави чи пива: 7 легких рецептів

З пивом

Налити в сотейник 700 мл темного пива. Нагріти до кипіння. Додати по ½ ч. л. кардамону, тертого імбиру, мускатного горіха. Покласти 1 паличку кориці, 3 бутони гвоздики і 3 ст. л. меду. Додати цедру 1 лимона і знову поставити сотейник на вогонь. Довести до кипіння, вимкнути вогонь і розлити по склянках. Прикрасити апельсиновими кільцями.

З кавою

Нагріти 750 мл червоного вина. Додати 150 г цукру та 100 мл міцної натуральної кави. У суміш додати 2 ст. л. лимонної цедри. Налити 50 мл коньяку і вимкнути вогонь. Настояти глінтвейн 5 хв. під кришкою і розлити по склянках.

Зараз ви читаєте новину «7 легких рецептів глінтвейну, які здивують гурманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути