Поціновувачі глінтвейнів мають можливість насолодитися цим напоєм у холодні дні. Вони не тільки зігрівають, а й створюють затишну атмосферу відпочинку.
У цій підбірці зібрані рецепти глінтвейнів, які смакують по-новому. Мало хто пив цей напій з чаю каркаде, кави чи пива.
Про них розповів Олександр Климчук, бармен столичного ресторану "Долина Ельзас".
З сушеними грушами
Змішати 150 мл води 150 г цукру. Довести до кипіння. Налити 1 л червоного вина. Додати 3-4 бутони гвоздики, 4 горошини духмяного перцю, 2 палички кориці та перемішати. Кинути по 5 кружалець яблук та сушених груш. Нагріти напій, але не доводити до кипіння. Зняти з вогню й настояти 10 хв. під кришкою.
З вишнею
В каструлю налити 2 склянки вишневого та 1 склянку яблучного соку. Натерти цедру з 1 лимона. Порізати 3 яблука на тонкі скибки і додати в теплий сік. Додати 2 палички кориці та 6 бутонів гвоздики. Змішати зі склянкою напівсухого вина та проварити 3-4 хв. Вимкнути вогонь і додати 2 ст. л меду. Процідити та додати мед. Накрити кришкою та дати настоятися 10 хв. на теплій плиті.
З апельсином
Натерти з 1 апельсина цедру і подрібнити її. Апельсин розібрати на дольки. У каструлі змішати 750 мл червоного вина і 0,5 л апельсинового соку. Додати 120 г цукру, 2 палички кориці, апельсин і його цедру. Нагріти напій до розчинення цукру. Не доводячи до кипіння, тримати на слабкому вогні 10-15 хвилин. Розлити в чашки чи подавати гарячим.
З чаєм каркаде
Залити в каструлю 1 л води до закипання. Зменшити вогонь. Всипати до води по 1 ст. л. чорного чаю і каркаде. Додати по ½ ч. л. кориці, кардамону й імбиру. Присмачити 6 бутонів гвоздики. У каструлю налити 1 л червоного сухого вина. Порізати по двоє яблук і апельсинів. Додати їх та 150 г меду до вина й води. Відразу зняти з вогню.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прості рецепти коктейлів, з якими День святого Валентина стане незабутнім
З коньяком
Нагріти 150 мл червоного напівсолодкого вина. Додати 50 г рідкого меду і довести до кипіння, але не кип'ятити. Зняти напій з плити і додати додай в нього паличку кориці, ½ ч. л. кардамону та нарізаний скибочками лимон. Налити 50 мл коньяку і настояти 10. Розлити гарячий глінтвейн по чашках.
З пивом
Налити в сотейник 700 мл темного пива. Нагріти до кипіння. Додати по ½ ч. л. кардамону, тертого імбиру, мускатного горіха. Покласти 1 паличку кориці, 3 бутони гвоздики і 3 ст. л. меду. Додати цедру 1 лимона і знову поставити сотейник на вогонь. Довести до кипіння, вимкнути вогонь і розлити по склянках. Прикрасити апельсиновими кільцями.
З кавою
Нагріти 750 мл червоного вина. Додати 150 г цукру та 100 мл міцної натуральної кави. У суміш додати 2 ст. л. лимонної цедри. Налити 50 мл коньяку і вимкнути вогонь. Настояти глінтвейн 5 хв. під кришкою і розлити по склянках.
Коментарі