середа, 13 лютого 2019 23:28

Прості рецепти коктейлів, з якими День святого Валентина стане незабутнім
5

Любовне зілля
Фото: cosmopolitan.com
Леді в червоному
Любовна трясучка
Гранатовий Мартіні
Трояндова горілка

Романтична вечеря на День святого Валентина повинна бути особливою. Зробити такою її можна, відмовившись від звичайного алкоголю на користь нетривіальних коктейлів.

Рецепти смачних напоїв, які ідеально доповнять романтичне меню на День закоханих, подало відоме жіноче видання Cosmopolitan.

1. Любовне зілля

85 мл джину, 30 мл соку лайма й стільки ж бузинового лікеру — усе це залити в шейкер. Додати лід і потрясти протягом 10 секунд. Перелити в келихи. На фінал додати рожевого шампанського.

2. Леді в червоному

Змішати 60 мл джину, 30 грамів полуничного пюре, 1 чайну ложку лікеру із чорної смородини й 30 мл свіжого лимонного соку. Перелити в келихи, проціджуючи через ситечко. Зверху долити шампанського. Келихи прикрасити часточками лимону.

3. Любовна трясучка

45 мл горілки, 15 мл шоколадного лікеру, 30 грамів малинового пюре, 1 порція кави еспресо, охолодженої до кімнатної температури — усі ці інгредієнти змішати й розлити по келихам. Подавати з малиною й плиткою шоколаду.

4. Гранатовий Мартіні

У наповнений льодом шейкер залити 45 мл гранатового соку, стільки ж горілки, 15 мл солодкого вермуту, 1 чайну ложку вишневого сиропу й 3-5 розірваних листочків м'яти. Горілку для цього коктейлю необхідно попередньо настояти на чаю. Останнього знадобиться 1 пакетик.

5. Трояндова горілка

Помістити пелюстки троянди у форму для льоду. Залити до половини дистильованою водою. Поставити в морозильну камеру на декілька годин. Коли замерзне достатньо, долити води по вінця й повернути в морозильник. У результаті пелюстка має опинитися в самому центрі кубика льоду. Через 2-3 години дістати. Розлити у високі склянки по 45 мл горілки й додати в кожну по 3-4 кубика льоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездоганні десерти від кондитера, якого визнали найкращим в Азії

Раніше назвали перелік продуктів, які не можна поєднувати з алкоголем. Вони здатні призвести до швидкого сп'яніння й розвитку важкого похмільного синдрому. У деяких випадках — до інсульту, інфаркту й інших небезпечних для життя станів.

Зараз ви читаєте новину «Прості рецепти коктейлів, з якими День святого Валентина стане незабутнім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути