неділя, 04 листопада 2018 01:35

Помідори, шоколад і виноград - 7 продуктів, які не можна поєднувати з алкоголем
7

Причинами швидкого сп'яніння і важкого похмільного синдрому може бути не тільки кількість і якість випитого алкоголю, але з якими продуктами поєднувався алкоголь.

З якими продуктами можна вживати алкоголь і як без шкоди для здоров'я добре відсвяткувати будь-яку подію, пише infonac.ru

Що не можна поєднувати з алкоголем

1. Жирне смажене м'ясо, копченості

 

Під час застіль печінка змушена працювати в посиленому режимі, знешкоджуючи токсини, які надходять і при вживанні великої кількості не дуже здорової їжі, і алкоголю. Все жирне і смажене продовжує дію алкоголю і це додаткове навантаження не тільки для печінки, а й для шлунка і жовчного міхура.

2. Мариновані продукти

 

Якщо солоні овочі підтримують водно-сольовий баланс в організмі, то мариновані дають зайве навантаження на печінку і нирки. У приготуванні маринованих продуктів використовують оцтову кислоту. А оцет і гострі спеції створюють гримучу суміш, важку для організму, і без того обтяженого алкоголем. Можна закусити соленим огірочком або квашеною капустою, а найкращою закускою буде вінегрет.

3. Виноград, дині, кавун

 

Алкоголь в поєднанні з фруктами підсилює процес бродіння, оскільки в організм надходить велика кількість цукру. Особливо не можна поєднувати алкоголь і диню. Цей продукт не рекомендують взагалі ні з чим поєднувати, але особливо з алкоголем. Диня провокує дуже потужний послаблюючий ефект. До цієї категорії можна ще віднести манго і грейпфрут. Грейпфрут має властивість блокувати ферменти печінки, відповідальні за розщеплення отруйних, токсичних речовин, що потрапили в організм людини. Оскільки грейпфрут перешкоджає цьому процесу, то спиртне досить довго залишається в організмі людини в нерозщепленому вигляді і підсумком може бути алкогольне отруєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нічний перекус: 5 продуктів, які небезпечно їсти перед сном

4. Свіжі помідори

 

Органічні кислоти, що містяться в помідорах, в поєднанні з алкоголем (особливо з горілкою) провокують метеоризм і інші проблеми з травленням. Однак продукти переробки помідорів (томатна паста, кетчуп, соус) такого ефекту не викликають, тому їх і помідори у власному соку вживати можна.

5. Солодощі

 

Алкоголь і цукор переробляються практично за одним принципом, але першим переробляти організм почне цукор, адже він енергетично більш цінний, алкоголь в цей час буде розщеплюватися повільніше. У підсумку - викид інсуліну в кров, швидке сп'яніння і жорстоке похмілля, оскільки організм встиг отруїтися токсичними речовинами з алкоголю. Під заборону ставиться і шоколад. Поєднання міцного алкоголю з шоколадом надмірно навантажує підшлункову залозу. Підсумок - серйозні збої в роботі цього органу.

6. Газовані напої, енергетики

 

Не можна запивати алкоголь соками, газованими напоями, що містять цукор, і енергетиками. Через високий вміст вуглекислого газу, газовані напої подразнюють слизову шлунка і підвищують швидкість всмоктування алкоголю. Результат - швидке сп'яніння і важкий похмільний синдром. В енергетиках міститься високий рівень кофеїну і цукру. Поєднання алкоголю і кофеїну може привести до підвищення артеріального тиску, і навіть до інфаркту та інсульту.

7. Кава

 

Алкоголь і гарячі напої погано поєднуються. А звичка додавати коньяк в каву може спровокувати гіпертонічний криз і спазм судин головного мозку. Особливо якщо у людини вже є порушення.

Чим можна запивати і заїдати?

В першу чергу це продукти квашення - капуста, овочі. У цих продуктах багато вітаміну С, який допомагає вивести алкоголь з організму. Салати і страви з вареною картоплею, особливо вінегрет. Картопля - прекрасний абсорбент. Нежирне запечене або відварне м'ясо і печені овочі. Але поєднувати білкову їжу (особливо м'ясо) з солодкими настоянками або десертними винами не слід. Це порушить секрецію шлункового соку, через що м'ясо проскочить через шлунок і потрапить в кишечник неперетравленим. До вина відмінно підійдуть сири. Запивати алкоголь взагалі не рекомендують. Але якщо під час застіль вам захотілося втамувати спрагу, випийте несолодкого морсу або просто чисту негазовану воду.

Поради

За кілька годин до застілля можна випити 50-100 грам міцного напою і добре попоїсти. Це зробить вас більш стійким до вживання алкоголю. Можна прийняти активоване вугілля. Він вбере частину сивушних масел і спирту. Під час застіль можна змішувати різні напої і знижувати градус. Якщо не хочете швидко сп'яніти - більше рухайтеся. Ви напевно помітили і дивувалися деяким танцюристам на вечірках, звідки у людей стільки енергії - пити і танцювати всю ніч. Добре виходити на свіже повітря.

Іноді радять перед застіллям з'їсти ложку вершкового масла або соняшникової олії. Ніби жир обволікає шлунок і алкоголь повільно всмоктується. Насправді - це нісенітниця. Ще один міф про випите сире яйце. Частка правди в цьому є, але сире яйце дає велике навантаження на шлунок, тому шкоди більше, ніж користі. Не варто запивати горілку молоком - можна посадити підшлункову.

Зараз ви читаєте новину «Помідори, шоколад і виноград - 7 продуктів, які не можна поєднувати з алкоголем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути