Для багатьох яйця є одним з найпопулярніших продуктів для приготування сніданку.
Індійський дієтолог Нмамі Агарвал назвала найкорисніший спосіб, як їх треба їсти.
Вживання яєчного білка та жовтка разом забезпечує правильний баланс білків, жирів та калорій. При цьому більшість поживних речовин зосереджені у жовтку.
Вона додала, що правильно смажити яйця так, щоб жовток зберігав свою форму і залишався зверху на білку.
Дієтолог вважає, що яйця допомагають підвищити рівень "хорошого" холестерину або ліпопротеїнів високої густини. Їхня висока концентрація знижує ризик розвитку атеросклерозу, інсульту та серцево-судинних захворювань. Яйця також корисні для зору, оскільки містять вітамін А.
Дефіцит цього вітаміну - найпоширеніша причина сліпоти у дітей у країнах, які розвиваються, пояснює Агарвал.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три прості ідеї сніданку, які легко приготувати за 15 хв
Щоденне вживання яєць підвищує вміст зеаксантину та лютеїну в крові, що знижує ризик розвитку макулярної дегенерації та катаракти.
"В одному яйці міститься 125,5 міліграма холіну, що становить близько однієї четвертої від денної потреби. Холін корисний для здоров'я серця та мозку. Він допомагає регулювати пам'ять та настрій", - зазначила дієтолог.
Яйця корисні і для тих, хто хоче схуднути. Продукт містить багато білка, який допомагає довше залишатися ситим.
Кава може збадьорити зранку, але вона не дасть вам енергії, яка триватиме весь день. Ось чому важливо їсти здоровий сніданок, особливо з віком. Кава дає вам поштовх, але їжа дає вам паливо. Після 40 років ваш організм найкраще працює на справжній енергії з білка та клітковини, і не повинен покладатися на кофеїновий сплеск
Яйця - простий сніданок з безліччю переваг для здоров'я. Багаті на білок і вітаміни групи В, які допомагають перетворювати їжу на енергію. Яйця забезпечують стабільне паливо для ваших м'язів і мозку.




















Коментарі