У 2018 році звання найкращого кондитера Азії за версією авторитетного журналу The Restaurant Magazine здобув 30-річний француз Ніколя Ламбер. Чоловік став наймолодшим із усіх, кому вдавалося до нього очолити цей рейтинг.
Захоплення кондитерським мистецтвом Ніколя перейняв від батьків-пекарів. У 21-річному віці здобув перемогу в престижному кулінарному конкурсі на кращий крокембуш — французький десерт із профітролів. Свого часу вивчився на шоколатьє. Удосконалював навички приготування солодких шедеврів, об'їхавши мало не всю Францію. Працював шеф-кухарем у багатьох престижних закладах, зокрема, у каннському Patisserie Intuitions, 5-зірковому Hôtel Plaza Athénée в Парижі й гонконзькому Four Seasons. Вказано на офіційному сайті рейтингу The World's 50 Best Restaurants.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розкішно прикрашені торти, які шкода різати
Раніше показали, як виглядають тістечка від найкращого кондитера світу. Його фірмовими десертами є їстівні кубики Рубіка, власна інтерпретація традиційного французького пирога з яблуками й напрочуд реалістичні скульптурні смаколики у формі різноманітних фруктів.
Коментарі