




Цього року звання найкращого шефа-кондитера за версією престижної премії The World's 50 Best Restaurants присудили 32-річному французу Седрику Гроле. Його фірмовими десертами є їстівні кубики Рубіка, власна інтерпретація традиційного французького пирога з яблуками й напрочуд реалістичні скульптурні тістечка у формі різноманітних фруктів.
"Мої десерти вже копіюють у різних куточках світу. Тож вони цілком можуть стати трендовими. Над розробкою нових я працюю останні 3 роки. Сподіваюся, саме вони замінять макарони", — сказав Гроле в інтерв'ю ресурсу FOOD&WIINE.
Француз збирається здійснити прорив у кондитерському мистецтві, використавши для створення своїх нових десертів перець і овочі. Фото власних шедеврів чоловік регулярно публікує на своїй сторінці в Instagram.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали торти з кактусами, які шкода їсти
Шанувальників у десертів Гроле безліч. Причому не лише в соцмережі, де на сьогодні він має більше 1 мільйона підписників. На початку року чоловік відкрив власну кондитерську. Знаходиться заклад на території 5-зіркового паризького готелю Le Meurice. Щодня в ньому збирається величезна черга.
"Відкриваємося ми опівдні. Деякі люди чекають у черзі за десертом протягом півтори години. Вистачає не всім. Зазвичай уже за 4 години все розпродується", — каже кондитер.
Раніше показали кулінарні шедеври дніпровчанки Юлії Тимко. Дівчина пече барвисті торти, за які щасливі клієнти пишуть їй щирі слова подяки. У минулому Юлія працювала технологом на цукерковій фабриці. Пекти почала кілька років тому.
Коментарі