Традиційно, кавунове варення готують з кірок. При тому, що з м'якоті воно не менш смачне та корисне. Головне вибрати солодку та стиглу ягоду.
Інгредієнти:
кавун або диня – 1 кг
цукор – 1 кг
вода – 1 л
Приготування:
Зняти шкірку з плодів, кісточки можна не виймати.
Приготувати цукровий сироп, додати в нього шматочки кавуна або дині. Слід бути обережними, адже це ніжні продукти, легко розварюються.
Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити приблизно 1,5 години. Готове варення розлити в стерилізовані банки і закатати кришками.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У незвичайний кавуновий джем додають лимонний сік
Кавун можна не тільки смакувати зі шматків. З нього готують лимонад, шейк чи щербет.
Коментарі