четвер, 06 серпня 2020 14:33

Як приготувати варення із м'якоті кавуна

Як приготувати варення із м'якоті кавуна
Фото: lifestyle.24tv.ua Заготовку не радять зберігати довше 1 року – вона втрачає смакові якості і вітаміни

Традиційно, кавунове варення готують з кірок. При тому, що з м'якоті воно не менш смачне та корисне. Головне вибрати солодку та стиглу ягоду.

Інгредієнти:

кавун або диня – 1 кг

цукор – 1 кг

вода – 1 л

Приготування:

Зняти шкірку з плодів, кісточки можна не виймати.

Приготувати цукровий сироп, додати в нього шматочки кавуна або дині. Слід бути обережними, адже це ніжні продукти, легко розварюються.

Довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму і варити приблизно 1,5 години. Готове варення розлити в стерилізовані банки і закатати кришками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У незвичайний кавуновий джем додають лимонний сік

Кавун можна не тільки смакувати зі шматків. З нього готують лимонад, шейк чи щербет.

Зараз ви читаєте новину «Як приготувати варення із м'якоті кавуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути