Кавун у багатьох людей є улюбленою ягодою. Щоб смакувати ним цілий рік, потрібно закатати його в банку. Кавуновий джем універсальніший, ніж ця свіжа ягода. Його можна їсти з багатьма різними десертами та закусками. Цей джем варто спробувати хоча б раз, щоб знати як поєднується смак кавуна з рештою продуктів.
Інгредієнти:
кавун (м'якоть) -1 кг
цукор - 800 г
сік одного лимону
ванілін за смаком
Приготування:
Кавун порізати кубиками та видалити кісточки.
Посипати кавун цукром та залишити на 2-3 години.
Потім злити сік і зварити з нього сироп.
Залити сиропом шматочки кавуна і довести до кіпіння. Зняти варення з вогню і дати настоятися 8-10 годин.
Після цього знову довести варення до кіпіння і залішити на 3-5 годин.
Читайте також: Євген Клопотенко у смородинове варення додає чорний перець та м'яту
Додати у варення ванілін, сік лимона і кип'ятити 3-5 хвилин.
Варення розлити в стерилізовані банки і закатати стерілізованими кришками.
Коментарі