"Варення можна їсти зі стравами замість соусу чи гірчиці. Звучить дивно? Зовсім ні. Просто треба ширше дивитися на світ, щоб правильно поєднувати продукти, - каже власник столичної гастрономічної майстерні "Конфітюр" 29-річний Євген Клопотенко. - Після того як вигадав 150 рецепт варення перестав їх лічити. З будь-якого продукту можна його зварити. Головне вгадати з поєднанням".
Кухар у смородинове варення додає чорний перець та м'яту. Найкраще смакує з рибою та качкою.
Варення буде солодким, але з цікавою незрозумілою гостринкою, а м'ята освіжить.
Інгредієнти:
1 кг ягоди
600 г. цукру
1 ст. л. чорного перцю горошком
30 грам м'яти
Приготування
Ягоди змішати цукром. Варити після закипання 10 хвилин.
Чорний перець горошком подрібнити в долонях і висипати у джем.
Варити ще 5 хвилин. За 1 хвилину до кінця приготування додати м'яту.
"У мене в рецептах немає точного часу приготування варення. 5 кг абрикос варитиметься довше, ніж 1 кг. Перевірити його готовність треба замороженою тарілкою та каплею варення", — радить Євгеній Клопотенко.
У морозилку треба покласти фарфорову тарілку на 5 хвилин. Коли воно стане дуже холодним, капнути кипляче варення. Через 10 секунд перевернути блюдце набік. Як стікає рідким, то таким і буде взимку Коли не стікає зовсім, це вже переварене
Читайте також: Морквяне варення варять з імбирем та родзинками
"Якщо хочеться, щоб варення було густішим, ще поваріть. Але варто пам'ятати, що як тільки варення прокипить 5-10 хвилин - воно вже готове".
Коментарі