Влітку хочеться багато зробити заготовок на зиму. Проте з овочів можне робити не тільки салати, а й варення. Незвичайним, але дуже смачним виходить морквяне, присмачене імбирем та родзинками.
"М'ясо чи рибу можна їсти не тільки з кетчупом та гірчицею. Воно по-новому розкриється із варенням, - каже власник столичної гастрономічної майстерні "Конфітюр" Євген Клопотенко. Придумав 150 рецептів варення з різних продуктів. - Усе просто. Просто треба ширше дивитися на світ, щоб правильно поєднувати продукти".
500 г моркви
250 г цукру
50 мл води
50 г імбиру
50 г родзинок
Приготування:
Моркву почистити і порізати дрібними кубиками.
10 хвилин варити у воді, щоб стала мякою. Воду злити. До моркви додати цукор та воду, щоб не пригоріло.
Перемішати і варити 5 хвилин. Кинути в каструлю натертий імбир і родзинки. Через 15 хвилин вимкнути вогонь.
Готовність варення перевіряти замороженою тарілкою
"У мене в рецептах немає точного часу приготування варення. 5 кг ягід варитиметься довше, ніж 1 кг. Перевірити його готовність треба замороженою тарілкою та каплею варення", — радить Євгеній Клопотенко.
У морозилку треба покласти фарфорову тарілку на 5 хвилин. Коли вона стане дуже холодною, капнути кипляче варення.
Через 10 секунд перевернути блюдце набік. Як стікає рідким, то таким і буде взимку Коли не стікає зовсім, це вже переварене
Читайте також: 3 рецепти смачного фруктового льоду з кавуна
"Якщо хочеться, щоб варення було густішим, ще поваріть. Але варто пам'ятати, що як тільки варення прокипить 5-10 хвилин - воно вже готове".
Коментарі