28 червня українці відмічають День Конституції. Цього дня можна приготувати улюблену багатьма українську страву - вареники з вишнями.
Здавна їх також охоче готують 7 липня, коли проводять народні гуляння на Івана Купала. Варениками пригощають усіх рідних, знайомих, сусідів.
Український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився рецептом смачних вареників з вишнею і вказав на тонкощі приготування.
Інгредієнти:
Для тіста:
500 г борошна (і додатково для замісу);
250 мл молока;
1 куряче яйце;
1 ст. л. соняшникової олії;
½ ч. л. солі.
Для вареників:
400 г вишні без кісточок (свіжі чи морожені);
1-2 ст. л. цукру;
1 ст. л. манки;
дрібка солі.
Спосіб приготування:
Пересипте борошно в миску, додайте сіль, яйце та олію, влийте молоко.
Замісіть тісто. Воно має вийти еластичним, не липнути до рук і не розвалюватися у процесі приготування.
У вишню додайте цукор і манку — вона вбере в себе зайвий вишневий сік, але вареники залишаться соковитими.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запашний борщ із запеченим буряком: що треба знати про головну страву українців
Розкотіть тісто завтовшки 2-3 мм на дошці або на робочій поверхні. За допомогою склянки виріжте в тісті кружечки.
Викладіть трохи начинки на один край кружечка, притисніть іншою стороною і зафіксуйте краї тіста. Сформуйте вареники зі всіх кружечків тіста.
Варіть вареники у киплячій воді із щіпкою солі на повільному вогні приблизно 3-4 хвилини після того, як вони спливуть. Потім викладіть гарячі вареники в миску та присипте цукром.
Коли дозрівають вишні, на Тернопільщині починають готувати червоний борщ.
Його рецептом поділився директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук.
Такий червоний борщ добре варити влітку, коли достигають вишні, а також дозрівають овочі на городі. Його особливість у тому, що все має бути свіже і молоде.
Коментарі