Куряче м'ясо є універсальним. Воно підходить під мало не всі гарніри. Є легким і поживним. Готується вона швидко, тому її зручно готувати після робочого дня. Для урізноманітнення смаку до страви додають різні соуси. Саме гірчичний з білим вином зробить страву оригінальною та пікантною.
Інгредієнти:
Вершкове масло - 30 г
Оливкова олія - 10 г
Гомілки курки - 6 шт.
Гриби - 150 г
Часник - 3 зубчики
Біле сухе вино - 100 мл
Бульйон - 230 мл
Гірчиця - 2 ст. л.
Вершки 20% - 80 мл
Приготування:
На добре прогрітій сковороді розтопити вершкове масло і додати олію.
Курку покласти в сковороду невеликими партіями і обсмажити до золотистої скоринки.
Крупно порізати печериці і обсмажити
Додати три зубчики часнику.
Налити біле сухе вино. Крім аромату, воно допомагає почистити сковороду від пригорілих шматочків курки.
Додати бульйон і гірчицю.
Довести до кипіння і додати вершки.
Готувати соус 10-15 хвилин, щоб він злегка загус. Додати перець і сіль.
Перелити соус у форму. Покласти гомілки красивою скоринкою вгору. Посипати листочками чебрецю. Він з гірчицею найсмачніший.
Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів, і готувати 20 хвилин.
Читайте також: Азіатську локшину як з ресторану легко зробити удома
Перевіряти дуже просто - ножем проколюєте саму товсту частину. Якщо сік прозорий виходить - курка готова.
Можна додати в соус більше грибів, тоді гарнір не знадобиться.
Коментарі