вівторок, 21 лютого 2017 17:12

Відомий дієтолог розповіла, як не погладшати від млинців

Масляна не може обійтися без млинців. Перед великою спокусою перебувають люди, які сидять на дієті. Ця страва калорійна і поласувати нею можуть не всі.

Виявляється, існує 7 секретів, як побалувати себе млинцями і не набрати зайвих кілограмів.

Про них розповіла у блозі відомий український дієтолог Тетяна Фіалкова.

Автор: obozrevatel.com
 

1. Млинці можна їсти до 15 год.

Найкраще їх вживати в першій половині дня. На другий сніданок, наприклад, до 10:00-11:00.

Якщо не переїдати і займатися фізичними навантаженнями, то калорії від млинців організм легко використає.

2. Мінімізація жирів і простих вуглеводів у млинцях

Смажити млинці варто, злегка окропивши сковороду олією з дозатора. Олію краще використовувати кокосову, якщо це солодкі млинці. Вершкове масло - якщо несолодкі.

Ці варіанти жирів не утворюють канцерогенних сполук під час нагрівання.

3. Менше клейковини, глютену і більше клітковини в тісті для млинців

Традиційний варіант тіста для млинців шкідливий - клейковина і відсутність клітковини в білому борошні першого сорту порушують рухову активність кишечника.

Краще замініть на інше (або додайте до 50% мінімум), "здоровіше" борошно: гречане, нутове, вівсяне, лляне, рисове. Ці варіанти містять менше калорій, майже всі не маю у складі глютену, забезпечують тривале насичення.

4. Ультра-легкий варіант млинців з рослинним молоком

Використовуючи в млинцях рослинне молоко (мигдальне, соєве тощо), Ви значно знижуєте навантаження на травний тракт. Борошно з рослинним молоком краще поєднується і не настільки "важке" для органів травлення. А з соєвим молоком, до речі, ще й не такі калорійні.

Автор: uFest.in.ua
 

5. Використовуйте легкі начинки

Тісто складно засвоюється з сиром, м'ясом, рибою, грибами. Якщо подібна начинка дуже подобається, намагайтеся їсти 1-2 млинці за прийом.

"Легшими" для травлення стануть начинки з фруктів, ягід, маку, овочів.

6. Не запивайте млинці солодкими напоями

Це погіршує процес травлення, викликає бродіння в кишечнику. Краще поєднувати млинці з трав'яним або зеленим чаєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 оригінальних рецептів млинців на Масляну

7. Не їжте млинці дуже гарячими

Гаряче тісто завжди вкрай важко засвоюється і надовго затримується в кишечнику, призводячи до порушення перистальтики.

Злегка теплі і холодні млинці значно легше і швидше перетравлюватимуться в шлунково-кишковому тракті.

Зараз ви читаєте новину «Відомий дієтолог розповіла, як не погладшати від млинців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути