Ексклюзиви
неділя, 11 листопада 2012 16:55

З лаваша можна приготувати піцу і салат
5

Фото: Фото: Олена Дзік

Тернополянка Марія Заєць, 30 років, готує з лаваша одразу дві страви – піцу та салат. Рецепти придумала сама.

"Те, що в лаваш можна загортати різні начинки, ні для кого не секрет. Раніше я змішувала тертий сир із ковбасою, згортала конвертом і підсмажувала на сковорідці з двох боків. Але якось у мене на кухні трапився конфуз. Мало того, що голландського сиру було мало, то ще й шматок ковбаси моя трирічна дочка Іринка стягнула зі столу і з котом поділилася. Довелося вигадувати нову начинку", - пригадує жінка.

Марія дістала із холодильника звичайний коров'ячий сир, посолила. Тоді натерла у миску голландського. Порізала трохи зелені і насамкінець - жменю волоських горіхів.

"Боялася, щоб така начинка не прорвала "коржі". Тому розділила лаваш на чотири частини по лініях згину, наклала трохи начинки. Потім кожен шматок згорнула, як налисник, у трубочку. Обсмажила, як звичайно, без олії, на тефлоновій сковороді. Трохи начинки у мене залишилося, тож я вирішила зробити з неї салат – просто додала дві ложки сметани, кілька шматків лаваша і печива "Марії". Поки лаваш смажився, дочка залюбки їла салат. Так несподівано у мене вийшло дві страви", - каже вона.

Тоді тернополянка зрозуміла, що будь-яку начинку для лаваша можна перетворити на салат.

"Додавала до сиру і шматочки помідорів, і червоного перцю, і вареного курячого м'яса. У гарячому вигляді - це та сама піца, тільки набагато швидше. Принаймні, дуже схоже за смаком виходить. А у холодному зі сметаною чи майонезом – смачний салат", - дадає жінка.

Зараз ви читаєте новину «З лаваша можна приготувати піцу і салат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути