Ексклюзиви
пʼятниця, 02 листопада 2012 11:07

Гарячий ром із маслом зігріває в холоди

"Влітку спробувала багато фруктових коктейлів, трохи набридли. Зараз схотілося випити чогось зі спеціями, але не солодкого. Запитала пару рецептів у знайомого бармена. За його порадами приготувала коктейль із томатами й коньяком", - каже киянка 37-річна Марина Дяк.

На 2 порції очищує від шкірки 2 помідори, видаляє насіння. Ріже м'якоть малими шматками і складає у блендер, додає 1 невеликий солодкий перець і 3 краплі гострого соусу табаско, усе подрібнює на пюре. Вливає півтори склянки томатного соку, сіль і перець за смаком.

"Ще раз збиваю суміш блендером і розливаю по склянках. У кожний додаю по дві чайні ложки коньяку і кидаю два кубики льоду, не розмішую.

Щоб зігрітися холодними осінніми вечорами, радить приготувати яблучний сік із прянощами, маслом та ромом.

"А цей рецепт я знаю ще з університетських часів. Тоді кращій подрузі по гуртожитку на день народження подарували пляшку якісного рому. Шкода було пити його ось так просто, розливши по бокалах, бо не кожного дня випадає радість спробувати хороший напій. Вирішили приготувати з нього цікавий коктейль. Надворі якраз було холодно, тому добре підійшов би гарячий напій. Так "народився" коктейль із ромом та розігрітими у маслі прянощами. Пам'ятаю, ту пляшку дуже економили, розтягували на місяць — пили малими порціями по п'ятницях. А зараз рому в магазинах удосталь.

На 2 порції розтоплює у невеликій каструлі столову ложку вершкового масла. Тримає на середньому вогні, додає по дрібці меленої кориці й мускатного горіха, всипає 4 суцвіття гвоздики, усе перемішує. Всипає 4 повні чайні ложки коричневого цукру, знову перемішує і варить ще дві хвилини. Знімає з вогню.

"В окремій каструлі доводжу до кипіння 2 склянки яблучного соку. Як тільки закипів, повільно доливаю у нього розтоплене масло із прянощами. Розливаю напій по бокалах, доки гарячий."

У кожну порцію доливає по 2 столові ложки рому, не перемішуючи. Для прикраси кладе на блюдце біля бокалу по паличці кориці.

 

Зараз ви читаєте новину «Гарячий ром із маслом зігріває в холоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути