
Домашнє морозиво смачніше і корисніше за магазинне.
Так вважає домогосподарка з міста Миронівка Київської області Катерина Павлюченко. Влітку вона майже щотижня готує домашнє морозиво із вершків і згущеного молока.
"Магазинне морозиво — це суцільна хімія. Щоб переконатися в цьому, варто переглянути список інгредієнтів. Там побачите самі барвники, смакові добавки і підсилювачі смаку. Таке морозиво не приносить користі, а лише шкодить організму. Влітку хочеться чогось холодного, тому почала готувати морозиво вдома. Воно смачніше і корисніше за магазинне", - сказала вона кореспонденту Gazeta.ua.
Для приготування 10 порцій морозива Катерина Василівна бере півлітра вершків і банку згущеного молока.
"Це основні інгредієнти. Домашні вершки купую на базарі, згущенку беру білоруську. Все 2-3 години охолоджую в холодильнику і виливаю у велику миску. Потім збиваю міксером, щоб маса стала пишною і однорідною. Після цього додаю в морозиво заморожені або свіжі ягоди. Можна додати цедру і сік лимона, шматочки ківі або апельсина. Якось пробувала готувати морозиво з бананом. Не сподобалося, бо від нього морозиво стає занадто солодким. Найчастіше беру очищені від кісточок вишні. Вони додають морозиву кислинку, а це саме те, що треба", - поділилася жінка.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Торти з морозива готують у силіконових формах
Щоб морозиво загусло, Катерина Василівна ставить його на півтори-дві години у морозильну камеру.
"Через кожні 30 хвилин морозиво треба помішувати, щоб воно загусало рівномірно. Через півтори-дві години розкладаю його у креманки і подаю до столу. Воно виходить густим і має приємний колір. Зверху прикрашаю його листочком м'яти", - сказала вона.
"Такого морозива багато не з'їси, бо воно калорійне. 50-грамової порції вистачає, щоб півдня почуватися ситим", - додала Катерина Павлюченко.
Коментарі
1