понеділок, 24 лютого 2020 14:25

Де в Києві можна спробувати штучне м'ясо Beyond meat

Штучне м'ясо Beyond meat можна спробувати у столичних ресторанах. Його виготовляють із горохового білка, крохмалю та кокосової олії. Додають рис і квасолю. Щоб надати кольору м'яса, суміш фарбують буряковим соком.

"Веyond meat - це старт-ап, в який інвестували Леонардо Дікапріо і Білл Гейтс. Котлета з бобів майже не відрізняється за смаком від м'яса. У світі цей тренд розвивається активно. Здоровий спосіб життя, веганство досягає 50-відсоткового запиту, це великий ринок", - розповів Дмитро Борисов, столичний ресторатор. У його закладі "Ватра" подають даблчизбургери з котлетою від Beyond meat.

Автор: Тарас Подолян
  Даблчизбургери з "рослинною котлетою" не відрізняють за смаком від класичного з яловичиною.
Даблчизбургери з "рослинною котлетою" не відрізняють за смаком від класичного з яловичиною.

В Україні рослинне м'ясо з'явилось торік у листопаді. Є близько 100 точок продажу цього продукту. Котлети для бургерів продаються упаковками по 2 штуки за ціною 270 грн. Це значно дорожче від м'яса. Розробники пояснюють дорогою технологією виробництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борисов розповів, що буде з українською кухнею

"Рослинне м'ясо - це, швидше, про модну тенденцію. Гостям цікаво спробувати. Вже анонсували стейки і розробку рибних продуктів, які за смаком не відрізнятимуться від справжніх", - додав Борисов.

Дмитро Борисов розповів, як готують стейки у його ресторані Vatra. М'ясо витримують від 20 до 60 днів у спеціальних камерах з певною температурою. Зайва волога виходить, а смак м'яса концентрується. Відбувається перша стадія гниття. Процес контрольований і безпечний. Саме це робить стейк соковитим і ніжним.

Зараз ви читаєте новину «Де в Києві можна спробувати штучне м'ясо Beyond meat». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути