Штучне м'ясо Beyond meat можна спробувати у столичних ресторанах. Його виготовляють із горохового білка, крохмалю та кокосової олії. Додають рис і квасолю. Щоб надати кольору м'яса, суміш фарбують буряковим соком.
"Веyond meat - це старт-ап, в який інвестували Леонардо Дікапріо і Білл Гейтс. Котлета з бобів майже не відрізняється за смаком від м'яса. У світі цей тренд розвивається активно. Здоровий спосіб життя, веганство досягає 50-відсоткового запиту, це великий ринок", - розповів Дмитро Борисов, столичний ресторатор. У його закладі "Ватра" подають даблчизбургери з котлетою від Beyond meat.
В Україні рослинне м'ясо з'явилось торік у листопаді. Є близько 100 точок продажу цього продукту. Котлети для бургерів продаються упаковками по 2 штуки за ціною 270 грн. Це значно дорожче від м'яса. Розробники пояснюють дорогою технологією виробництва.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борисов розповів, що буде з українською кухнею
"Рослинне м'ясо - це, швидше, про модну тенденцію. Гостям цікаво спробувати. Вже анонсували стейки і розробку рибних продуктів, які за смаком не відрізнятимуться від справжніх", - додав Борисов.
Дмитро Борисов розповів, як готують стейки у його ресторані Vatra. М'ясо витримують від 20 до 60 днів у спеціальних камерах з певною температурою. Зайва волога виходить, а смак м'яса концентрується. Відбувається перша стадія гниття. Процес контрольований і безпечний. Саме це робить стейк соковитим і ніжним.
Коментарі