




На масляну, яка триватиме впродовж останнього тижня лютого, в ресторанах Києва пропонують млинці з різноманітними начинками. В ресторані "Опера" їх готують із жульєном, рибною, м'ясною, овочевою, солодкою начинками.
Тісто вчиняють на суміші води й молока, за власним рецептом шеф-кухаря ресторану Олександра Алфімова. "Щоб млинці були мережані по краях і "в дірочку", робіть тісто із півлітра молока й третини склянки води. У цих рідин різна щільність, це забезпечить пористість, - каже кухар. - Грудок у тісті не буде, якщо вода й молоко холодні. Тоді борошно не завариться".
Перед тим, як лити тісто, розігріту сковорідку треба витерти паперовою серветкою. Перший млинець не вдається, бо на сковорідці багато першого жиру.
Млинці рвуться, якщо в тісті мало борошна або багато піни від білка. Він збивається від замішування тіста міксером.Краще замішувати тісто вручну, а якщо міксером, то на мінімальних обертах.
Прилипають млинці через брак олії. Чого не вистачає, покаже другий млинець. Перший - не показовий.
Більше порад з приготування тіста, смаження млинців та рецепти начинок читайте в журналі "Країна" № 110 від 23 лютого 2012 року
Коментарі