Приготувати апетитні м'ясні котлети не так важко, як здається.
Але не всі знають, що додати у фарш аби вони вийшли ніжними та соковитими.
Всипте цукру. До такого трюку вдаються професійні кулінари.
Інгредієнт має бути присутнім у котлетній основі. Завдяки цукровому піску котлети набудуть ніжності та соковитості.
Лайфхак спрацює, якщо на кілограм фаршу додасте 1 ст. л. цукру.
Цукор теж додають у фарш для чебуреків або біляшів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бургерні котлети готують із двох видів м'яса
Які продукти роблять котлети соковитими:
Ріпчаста цибуля
Цибуля є королевою соковитості. На 1 кг фаршу треба 0,5 кг цибулі.
Білокачанна капуста
Невеликий шматочок білокачанної капусти також додасть соковитості котлетам. На 1 кг м'яса досить перемолоти 150 г капусти.
Яйце
Яйце добре скріпить інгредієнти й додасть більшої соковитості котлетам. На 1 кг фаршу використайте два яйця.
Розмочений хліб
Для фаршу підійде білий, бажано вчорашній чи навіть черствий хліб. Для насиченого смаку його краще замочувати в жирних вершках. Для 1 кг фаршу знадобиться 250 г білого хліба і 350 мл рідини.
Сода
Дрібка соди, додана у фарш, надасть котлетам пишності й соковитості.
Багато господинь вважають за необхідне наливати у фарш трохи молока. Проте професійні кулінари вважають молочний компонент зайвим. І цьому є причина. Проблема полягає у швидкому "зв'язуванні" білків м'яса та молока.
В результаті такої реакції котлети набувають не найвдалішої консистенції. Страва втрачає м'якість і стає гумовою.
Коментарі