четвер, 08 вересня 2022 00:15

Бургерні котлети готують із двох видів м'яса

Автор: АНТОНІНА ТИМОШЕНКО
  Бургерні котлети готують із телятини й індички. У фарш додають молоко та гірчицю
Бургерні котлети готують із телятини й індички. У фарш додають молоко та гірчицю

— Ці котлети універсальні. Вони чудово підійдуть для бургерів. Стануть прекрасним доповненням до пасти чи картопляного пюре, — розповідає 50-річна Антоніна ТИМОШЕНКО з Києва.

Подрібнює м'ясорубкою по 250 г м'якоті телятини та філе індички, 30 г копченого бекону, дві очищені цибулини і три зубці часнику. У фарш додає 150 мл молока, 0,5 ч. л. солі, чайну ложку гірчиці та дрібку перцю. Формує котлети й обсмажує на сковороді 15–20 хв. Розрізує навпіл булки для бургерів. Обсмажує на сухій сковороді по 3 хв. з кожного боку. Одну половину змащує столовою ложкою улюбленого соусу. Викладає котлету, два шматки томата, три — твердого сиру. Накриває іншою частиною булки. Подає бургер із картоплею фрі.

— Щоб домашні котлети вийшли соковиті та смачні, треба правильно приготувати фарш, — каже 55-річна Катерина ГУНДІЙ із Рівного. — Я поєдную два види м'яса — свинину та яловичину. Якщо використати лише яловичину — фарш буде сухий, свинину — жирний.

Очищує по 500 г ошийка та філе яловичини. Нарізує довільними шматками м'ясо та цибулину, пропускає через м'ясорубку. Зрізує з 300 г білого хліба скоринку, заливає пів склянки холодної води.

— Хліб надає страві додаткової соковитості, без нього котлети будуть несмачні, — каже.

Вливає у фарш 100 мл холодної води — вона поліпшує його структуру. Вимішує руками м'ясо, додає по 0,5 ч. л. солі та перцю. Накриває фарш харчовою плівкою та залишає в холодильнику годину. Розділяє на однакові порції та формує котлети, обвалює їх у борошні. Обсмажує на добре розігрітій сковороді з двох боків по 15 хв.

— Якщо традиційні котлети набридли, додаю баклажани та манку. Виходить смачно та бюджетно, — говорить Катерина.

Половину батона очищує від шкірки, подрібнює на шматки та заливає 300 мл води. Дрібно нарізує очищену цибулину та баклажан. Останній посипає чайною ложкою солі та заливає водою на годину. Промиває овоч від солі та відціджує рідину. Разом із цибулею обсмажує на сковороді 7 хв. Додає 300 г свинячого фаршу та готує 10 хв. Перекладає засмажку в миску. Додає яйце, столову ложку манки та крохмалю, дрібку солі, перцю та коріандру. Вимішує фарш і формує котлети. Обвалює їх у панірувальних сухарях і обсмажує до готовності. Котлети викладає на паперовий рушник, щоб прибрати зайву олію. Подає з улюбленим гарніром.

— Коли смажене з якихось причин не їмо — котлети запікаю, — продовжує Гундій.

Змішує 500 г свинячо-яловичого фаршу, 100 г вимоченого у воді хліба, дрібку солі та перцю. Готовий фарш перекладає в холодильник на годину. Коли формує котлети, всередину кладе чайну ложку вершкового масла. Котлети занурює у збиті яєчні жовтки, а потім обвалює в панірувальних сухарях. Викладає на деко, застелене пергаментом. Випікає за температури +200°C 20 хв.

"Газету по-українськи" можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «Бургерні котлети готують із двох видів м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути