Ексклюзиви
вівторок, 04 листопада 2014 23:00

Чизкейк готують на водяній бані
7

Фото: Валентина Мураховська

Справжній чизкейк має готуватися на водяній бані. Якщо він запечений у доховці це звичайна запіканка. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповів шеф кухар французького ресторану Мішель. Ще одна хитрість чизкейку — сир. Це не повинен бути звичайний творог, а спеціальний вершковий сир. Його готують із вершків, він за структурою нагадує сирок Янтар, але солодший на смак. Якщо використовувати творог, його треба кілька разів перетерти через сито, а для жирності додати вершки. Із творогу чізкейки готують дома, але треба набратися терпіння, бо приготування страви займає кілька годин. Після випікання десерт має визріти, тоді добре різатиметься.

Інгредієнти:

Для пісочної основи:

-печиво топлене молоко - 250 г,

-вершкове масло - 130 г

Для сирного крему:

-сир домашній — 1 кг

-яйця — 4 шт

-цукор- 200 г

-ванільний цукор - 10 г,

-вершки 20-35%- 200 мл

-цедра 1 лимона

Приготування:

Печиво розтерти у блендері до дрібних крихт. Додати розтоплене вершкове масло, добре розмішати і щільно викласти у форму для запікання. Краще брати скляну форму. Якщо такої немає, а потрібно використати розємну, то її перед випіканням слід обгорнути кількома шарами фольги.

Запекти основу чизкейка протягом 10 хвилин у духовці. Витягти та дати охолонути.

Домашній сир перетерти через сито з дрібними отворами. Краще процедуру провести кілька разів, або до сиру додати вершки і перемолоти його в блендері. Він має бути рідким і нагадувати вершковий крем.

Жовтки відділити від білків. Білки збити у пишну піну з половиною цукру. Жовтки розтерти з дрібкою солі, цукром та ванільним цукром. До жовтків додати цедру.

Змішати жовтки з сиром. Поступово додати білки і злегка масу перемішати. Викласти на основу з печива.

В чайнику закипятити води. Поставити чизкейк у деко і наповнити його кипяченою водою до половини форми.

Поставити на 1,5 години в духовку. Випікати при 200 градусах.

Після випікання чизкейк залишити відпочивати мінімум на дві години. Правильно спечений чизкейк по консистенції нагадує вершкове масло, має дуже ніжний смак. Буквально тане в роті.

Зараз ви читаєте новину «Чизкейк готують на водяній бані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути