пʼятниця, 23 червня 2017 15:40

Ароматну страву піде готують з куркою і сиром
11

Фото: Олег БОЖКО

Піде - популярна східна страва, щось середнє між пиріжком і піцою. Форма піде схожа на човник із м'ясним фаршем. А начинка - дуже соковита, адже в неї кладуть багато різних овочів. Ще один важливий елемент піде - сир. Використовують переважно бринзу і (або) сулугуні.

Страва готується швидко і досить просто, а її смак приємно дивує і змушує з'їсти ще більше порцій. Піде добре підходить у як в якості перекусу, так і ситного ланчу. Справжньою "паличкою-виручалочкою" піде може стати, якщо ви чекаєте гостей і хочете здивувати їх оригінальною стравою.

У Туреччині готують безліч різних варіантів цієї страви, але одним з найпопулярніших залишається піде з куркою, сиром і грибами. Саме таким піде готують у столичному ресторані "Чайхона Базар". У закладі зібрали п'ять кулінарних напрямків: узбецьку, вірменську, ліванську з сирійською і марокканську кухню.

Автор: Олег БОЖКО
 

Gazeta.ua попросила кухарів закладу поділитися рецептом приготування популярної страви східної кухні.

За словами співробітників ресторану, одна порція піде виходить вагою 400 грамів. На начинку для страви беруть помідори, сулугуні, бринзу і петрушку. Готову піде змащують вершковим маслом.

Піде з куркою і грибами від ресторану "Чайхона Базар"

Інгредієнти:

Тісто для хачапурі - 200 грамів

Борошно для посипки - 20 грамів

Для начинки:

Печериці смажені (порізані кубиками) - 35 грамів

Цибуля обсмажена (порізана кубиками) - 35 грамів

Філе куряче - 75 грамів

Сіль - на кінчику ножа

Перець чорний мелений - на кінчику ножа

Часник чищений - 4 штуки

Петрушка - за смаком

Сулугуні + бринза - 50 грамів

Масло вершкове для змащування готової страви

Автор: Олег БОЖКО
 

Приготування:

Помідор нарізати напівкільцями приблизно 0,4 см товщиною. Курку відварити і порізати шматочками.

Тісто для хачапурі розкачати в овальний корж 30см довжиною і 15 см шириною.

Укласти тісто на деко. На тісто укласти спочатку курячу начинку, а потім - півкільця помідора. Посипати різаною петрушкою. Натерти на тертці сири сулугуні та бринзу. Перемішати два види сиру і посипати начинку сумішшю сирів.

Розігріти духовку до 190 градусів і випікати піде, доки стане золотистого кольору (6-8 хвилин).

Окремо розтопити вершкове масло. Після запікання змастити піде топленим вершковим маслом.

Подавати страву до столу теплою.

Автор: Олег БОЖКО
 
Зараз ви читаєте новину «Ароматну страву піде готують з куркою і сиром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути