Манку можна варити на суміші молока і води. Так вона буде одночасно не прісною і не жирною.
Манна каша на молоці
Молоко - 600 мл
Манна крупа - 3 ст. ложки
Цукор - 2 ст. ложки
Сіль - 1 ч. ложка
Масло вершкове 30 г.
Каструлю обмити зсередини холодною водою і влити молоко. Поставити на вогонь, довести молоко до кипіння і зменшити вогонь до мінімуму. У невеликих кількостях всипати манку і постійно помішувати. Додати сіль і цукор.
Манна каша вариться 3-5 хв. на маленькому вогні. Весь цей час її потрібно помішувати, щоб не пригоріла. Коли каша звариться, покласти в неї шматок масла і накрити кришкою. Залишити на 5 хв. Подавати манку з ягодами, фруктами, горіхами або варенням.
Манна каша на воді
Вода - 2 склянки
Манка - 1,5 ст. л.
Цукор - 1 ч. л.
Щіпка солі
Вершкове масло - 15 г.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як цікаво приготувати манну кашу, яку залюбки з'їдять діти
Каструлю з водою поставити на невеликий вогонь. Всипати сіль і цукор. Доводити до кипіння необов'язково. У гарячу воду всипати манку тонкою цівкою і весь час помішувати кашу. Варити 2 хвилини після закипання. У гарячу кашу додати масло. Якщо манка здається рідкою - потрібно залишити під кришкою на сім хвилин і вона розбухне.
Як зварити манку для дитини до року
Щоб дитина із задоволенням їла кашу, важливо дотримуватися пропорції крупи, молока і води, а також не допустити появи грудочок.
Манна крупа 2 ч. ложки
Вода 200 мл
Молоко 100 мл
Цукор 1 ч. л.
Сіль на кінчику ножа.
Воду влити в каструлю і довести до кипіння. Маленькими порціями всипати манку і щоразу розмішувати. Варити кашу нпе більше семи хвилин. Влити гаряче молоко, але не кип'ячене. Посолити і додати цукор, довести до кипіння. Вимкнути вогонь. Додати в кашу шматочок масла і збити віночком.
Багато хто снідає вівсяною кашею, але насправді її варто уникати як перше на день вживання їжі. Фахівці радять обмежити зранку продукти, багаті на глютен.
Цей елемент важко перетравлюється. Людині треба мати здоровий організм, щоб він його обробив. Якщо глютену забагато, то це може подразнювати кишківник.
Коментарі