На сніданок малюки часто відмовляються від манної каші. Але її можна подавати у різних варіаціях, а не просто сіра молочна кашка у тарілці.
Більш привабливого естетичного вигляду вона набуде, якщо її прикрасити фруктами чи просто запекти у формочках для кексів.
"Це з рубрики "Що приготувати з вчорашньої кашки?". Робимо суфле з манної кашки! Дуже ніжне і смачненьке. Такий сніданок виходить дуже ситним", - розповіла фудблогерка Наталія Риженко на своїй сторінці idei_prikorma в Instagram.
Страва готується просто, швидко та смачно:
- 4-5 ст.л. манної каші. Ї треба зварити на молоці та воді у співвідношенні 50х50.
- Половина яблука (великого і солодкого)
- 1 куряче яйце
Яблуко чистимо і тремо на крупну тертку, додаємо всі інші інгредієнти і добре вимішуємо. Розкладаємо отриману масу у формочки.
Ставимо в пароварку на 20-25 хвилин, залежно від потужностей пароварки.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які каші шкідливо їсти на сніданок
"Якщо пароварки немає, то можна приготувати іншим способом. В каструлю з киплячою водою опускаємо друшляк, але щоб не торкався води. У нього кладемо формочки з суфле. Накриваємо кришкою і виходить ефект пароварки", - зазначила Риженко.
Фахівці рекомендують давати дітям якомога більше овочів і фруктів, зокрема ягід. П'ять разів на день – три основні прийоми їжі та два перекуси – або частіше. Проте звертають увагу, що більше дитина їсть солодкого та продуктів із доданим цукром, то менше їй зазвичай хочеться корисних овочів і фруктів.
Коментарі