Завдяки соусові звична страва смакує по-новому. Якщо під рукою немає купленого - можна приготувати і самому. Для цього не потрібно багато інгредієнтів, або часу.
Рецептами соусів поділився шеф-кухар Ілля Сьомін з журналом Единственная.
"Практично у всіх вдома є майонез або кетчуп. З них можна приготувати відмінні соуси, які можна подавати до м'яса, риби, картоплі та іншій гарнірів" - розповів Ілля Сьомін.
Тартар із майонезу

Інгредієнти
майонез - 4 ст. л
мариновані огірки - 2 шт.
зелень (укроп чи петрушка) - за смаком
червона цибуля - 30 г
Приготування:
Зелень висушити та дрібно нарізати. Подрібнити цибулю. Натерти на дрібній тертці огірки. Додати майонез та змішати усі інгредієнти. Дати соусові кілька хвилин настоятись та подавати до столу. Смак подібний до класичного тартару.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Полуничний соус розкриває смак яловичини
Соус на основі кетчупа

Інгредієнти:
біла цибуля - 300 г
кетчуп - 300 г
зелена цибуля - за смаком
укроп чи петрушка - 1 пучок
Приготування:
Подрібнити зелень. Нарізати цибулю. Додати кетчуп та перемішати. Такий соус відмінно підходить до м'ясних страв.
До відбивних готують вершково-грушевий соус. Він ароматний та ніжний на смак. Страву ним покривають, як глазур'ю.
Коментарі