понеділок, 21 листопада 2022 03:45

Як обрати якісне й смачне сало ‒ корисні поради

Як обрати якісне й смачне сало ‒ корисні поради
Купуючи сало, важливо вміти обрати якісне і смачне. Фото: zaxid.net

Сало можна використовують для приготування різних страв. Важливо, що воно було якісним і смачним.

Якість сала визначають, зокрема, за його щільністю, пружністю та товщиною. Кілька порад, як придбати хороше сало, зібрала Gazeta.ua.

За кольором сало повинно бути рівномірно світло-рожевим. Добре, коли є тонкий прошарок м'яса. Можна обирати сало за запахом. Дехто навіть на ринку підпалює шматок сала запальничкою. Якщо запах не дратує ‒ можна купувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросли ціни: які продукти подорожчали найбільше

Перевірити свіжість сала можна багатьма способами. Найпростіше ‒ протнути шкірку сірником. Якщо протикаються легко, то сало свіже. Шкурка має бути пружною. А в сало, де є великий прошарок м'яса, сірник має входити туго.

Товщина сала залежить від частини, з якої це його зняли. На ринку рекомендують шукати сало із залишками щетини. Це означає, що свиня вирощена вдома без шкідливих добавок.

Сало умовно ділять на фермерське і домашнє. Фермерська свинина містить більше м'язової тканини, домашня ‒ більше сала. Зачасту хребтове сало беруть на салямі, адже воно має жорстку структуру. Бічне сало купують для варених ковбас, бо воно м'яке і рівно розподіляється.

Українці готуються до зими в умовах ракетних обстрілів і бомбардувань Росії. Тому в багатьох постає питання, як зробити запаси їжі вдома, щоб пережити перебої з постачанням продовольства. Водночас фрукти, овочі й м'ясо мають "прожити" максимально довго – в холодильнику та, найважливіше, без нього. Gazeta.ua зібрала поради, що та як тримати в запасах.

Зараз ви читаєте новину «Як обрати якісне й смачне сало ‒ корисні поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути