Сало можна використовують для приготування різних страв. Важливо, що воно було якісним і смачним.
Якість сала визначають, зокрема, за його щільністю, пружністю та товщиною. Кілька порад, як придбати хороше сало, зібрала Gazeta.ua.
За кольором сало повинно бути рівномірно світло-рожевим. Добре, коли є тонкий прошарок м'яса. Можна обирати сало за запахом. Дехто навіть на ринку підпалює шматок сала запальничкою. Якщо запах не дратує ‒ можна купувати.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зросли ціни: які продукти подорожчали найбільше
Перевірити свіжість сала можна багатьма способами. Найпростіше ‒ протнути шкірку сірником. Якщо протикаються легко, то сало свіже. Шкурка має бути пружною. А в сало, де є великий прошарок м'яса, сірник має входити туго.
Товщина сала залежить від частини, з якої це його зняли. На ринку рекомендують шукати сало із залишками щетини. Це означає, що свиня вирощена вдома без шкідливих добавок.
Сало умовно ділять на фермерське і домашнє. Фермерська свинина містить більше м'язової тканини, домашня ‒ більше сала. Зачасту хребтове сало беруть на салямі, адже воно має жорстку структуру. Бічне сало купують для варених ковбас, бо воно м'яке і рівно розподіляється.
Українці готуються до зими в умовах ракетних обстрілів і бомбардувань Росії. Тому в багатьох постає питання, як зробити запаси їжі вдома, щоб пережити перебої з постачанням продовольства. Водночас фрукти, овочі й м'ясо мають "прожити" максимально довго – в холодильнику та, найважливіше, без нього. Gazeta.ua зібрала поради, що та як тримати в запасах.
Коментарі