Хачапурі завжди асоціюється з неповторним смаком сиру. Але якщо класичний рецепт здається складним, є простий і швидкий спосіб приготувати цю смакоту вдома.
Фудблогерка Ірина Дімітрова ділиться легким рецептом хачапурі з тіста філо на сковороді. Його полюбить уся родина.
Хачапурі з тіста філо
Інгредієнти
7 листів тіста філо
200 г сира сулугуні
1 яйце
сіль
100 мл молока
30 г вершкового масла
рослинна олія (для смаження)
Приготувати
Для заливки яйце збиваємо з сіллю, додаємо молоко і масло, перемішуємо до однорідності.
Холодну сковорідку змащуємо олією (приблизно 1-2 ст. л). Хрест навхрест викладаємо шість листів тіста філо і кожен з них змащуємо заливкою приблизно по 2 ст. л.
Краї 6-го листа підгортаємо, змащуємо і викладаємо половину натертого сира. Накриваємо 7-м листом, змащуємо його, підгортаємо краї, знов змащуємо і викладаємо другу половину сира.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ароматне хачапурі з сиром: корисний рецепт, який не зашкодить фігурі
Далі почергово підгортаємо всі краї, змащуючи кожен шар яєчно-молочною сумішшю. Верхній шар змащувати не потрібно, він має залишитися сухим.
Накриваємо кришкою і готуємо приблизно 4-5 хв. на невеликому вогні до золотистого кольору.
Додаємо в сковорідку ще трішки олії, готуємо з другої сторони під кришкою до золотистої скоринки.
Нарізаємо на порційні шматки і насолоджуємось. Це дуже смачно.
Переглянути цей допис в Instagram
Якщо зголодніли і немає часу довго стояти на кухні, спробуйте приготувати ситне хачапурі. Для цього рецепту не потрібно замішувати тісто.
Таке хачапурі можна приготувати дуже швидко зі звичайного лаваша.
Коментарі