Влітку ягідні десерти в пріорітеті з приготування. Зазвичай, рецепти універсальні. Тобто ягоди можна замінювати на інші.
Таким самим є торт "Рубінове серце", де соковиту ягоду поєднують з м'яким киселевим бісквітом. Полуницю можна замінити на інші фрукти.
Про це Лілія Цвіт, кулінарний блогер.
Інгредієнти:
5 яєць
350 г цукру
40 г полуничного киселю чи крохмалю
100 г борошна
1 ч. л. розпушувача
15 г желатину
600 мл сметани
400 г сиру
1 ст. л. лимонного соку
100 г розтопленого масла
100 г солодкої соломки
Приготування:
Бісквіт
Збити білків у піну. Додати 150 г цукру і збити. Змішати з 5 жовтками і киселем. Збити міксером. Насипати борошно і розпушувач. Перемішати.
Дно форми застелити пергаментом, а стінки помастити маслом. Вилити тісто. Пекти за температури 180 градусів 30 хв. Вийняти бісквіт і перевернути догори дном. Як пиріг охолоне, поверхня вирівняється. Її буде легко прикрашати.
Загорнути бісквіт плівкою і покласти на ніч у холодильник. Вранці розрізати на дві частини. Нижня має бути більша.
Крем
На 15 хвилин залити желатин холодною водою. Збити сметану, 200 г цукру. Окремо блендером збити 200 г сиру. Додати до збитої сметани. Перемішати міксером. Нагріти желатин і додати до решти. Швидко перемішати, бо крем гусне.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вишневий торт: як апетитно прикрасити десерт
Сироп для просочування коржів
Змішати 50 мл води, 2 ч. л. цукру і 1 ст. л. лимонного соку.
Ним помастити корж, прикрити половиною крему і прикрасити ягодами. Поставити на 2 год. в холодильник.
Далі змішати решту сиру, вершкове масло, по 2 ст. л. сметани і цукру. Спочатку перемішати ложкою, а потім міксером, щоб не розшарувалася маса. Нею помастити боки та верх десерту. З боків щільно виставлити соломкою, а верх торту прикрасити ягодами.
Якщо не має часу та бажання займатись консервацію, чудова альтернатива - заморозка. Тут все набагато простіше і швидше. Головне дотримуватись правильної послідовності. Тоді фрукти та овочі не втратять свого смаку та форми.
Коментарі