
Для урізноманітнення смаку і аромату бісквітних тортів та тістечок, готують цукрові сиропи. Від десерти стають соковитішими. У них можна додавати ванілін, коньяк, вино та каву.
Бісквіт після випічки бажано витримувати не менше 7 годин, а потім промочувати. В іншому випадку вони розмокають від сиропів для просочення і розвалюються.
Сироп з коньяком
Цукор - 5 ст. л.
Лікер, або настоянка, або вода - 7 ст. л
Коньяк - 1 ст. л.
Приготування:
У каструлю насипають цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння.
Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій та фруктові есенції.
Шоколадний сироп
Масло вершкове - 100 г
Какао - 1 ст. л.
Згущене молоко - півбанки
Приготування:
Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметра, в якій і готувати просочення.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для торту "Мілка" роблять суфлейний крем з білого шоколаду
Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.
Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.
Смородиновий сироп з варення
Сироп з смородини - 0,5 склянки
Цукор - 2 ст. л.
Вода - 1 склянка
Приготування:
Ця просочення поєднується в тортах зі сметанним кремом. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.
Сироп для торта з вином
Цукор - 250 г
Вода - 250 мл
Кагор - 2 ст. л.
Лимонний сік - 1 ч. л.
Ванілін - на кінчику ножа
Приготування:
Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.
Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.
Готовий сироп охолодити.
Сироп кавовий:
Вода - 1 склянка
Коньяк - 1 cт. л.
Кава мелена - 2 cт. л.
Цукор - 1 склянка
Приготування:
Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок.
Розчинений сироп доводять до кипіння і варять каву. Через 15-20 хвилин її проціджують і вливають разом з коньяком в цукровий сироп.
Його ретельно розмішують і охолоджують.
Апельсиновий сироп
Дрібно нашаткована шкірка 1 апельсина
Апельсиновий сік - 1/2 чашки
Цукор - 1/4 чашки
Приготування:
Поєднати все інгредієнти в каструлі. Варити на повільному вогні, поки розійдеться цукор.
Зменшити вогонь і відкритим готувати ще хвилин 15, або поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.
Коментарі