Ексклюзиви
вівторок, 01 листопада 2016 16:04

6 сиропів для просочення бісквітів, які роблять десерт ніжнішим

6 сиропів для просочення бісквітів, які роблять десерт ніжнішим
Фото: sweetmenu

Для урізноманітнення смаку і аромату бісквітних тортів та тістечок, готують цукрові сиропи. Від десерти стають соковитішими. У них можна додавати ванілін, коньяк, вино та каву.

Бісквіт після випічки бажано витримувати не менше 7 годин, а потім промочувати. В іншому випадку вони розмокають від сиропів для просочення і розвалюються.

Сироп з коньяком

Цукор - 5 ст. л.

Лікер, або настоянка, або вода - 7 ст. л

Коньяк - 1 ст. л.

Приготування:

У каструлю насипають цукор, заливають водою. Помішуючи, сироп доводять до кипіння.

Потім охолоджують його і вводять ароматичні речовини: будь-лікер або настойку, ванілін, коньяк, кавовий настій та фруктові есенції.

Шоколадний сироп

Масло вершкове - 100 г

Какао - 1 ст. л.

Згущене молоко - півбанки

Приготування:

Просочення готується на водяній бані. Для цього потрібно у велику каструлю налити води, поставити її на вогонь. А всередину великої каструлі поставити каструлю меншого діаметра, в якій і готувати просочення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для торту "Мілка" роблять суфлейний крем з білого шоколаду

Всі інгредієнти просочення покласти в меншу каструлю, масло порізати на шматочки, щоб швидше тануло.

Ретельно перемішати. Але не доводити до кипіння. Я використовую міксер. Просочувати торт гарячої просоченням, бажано теплий або гарячий корж.

Смородиновий сироп з варення

Сироп з смородини - 0,5 склянки

Цукор - 2 ст. л.

Вода - 1 склянка

Приготування:

Ця просочення поєднується в тортах зі сметанним кремом. Змішати всі інгредієнти, довести до кипіння і варити на малому вогні до розчинення цукру.

Сироп для торта з вином

Цукор - 250 г

Вода - 250 мл

Кагор - 2 ст. л.

Лимонний сік - 1 ч. л.

Ванілін - на кінчику ножа

Приготування:

Воду закип'ятити в каструлі, всипати цукор, розмішати до повного розчинення.

Сироп довести до кипіння, додати ванілін і лимонний сік.

Готовий сироп охолодити.

Сироп кавовий:

Вода - 1 склянка

Коньяк - 1 cт. л.

Кава мелена - 2 cт. л.

Цукор - 1 склянка

Приготування:

Цукор заливають водою (півсклянки) і нагрівають до розчинення цукрових крупинок.

Розчинений сироп доводять до кипіння і варять каву. Через 15-20 хвилин її проціджують і вливають разом з коньяком в цукровий сироп.

Його ретельно розмішують і охолоджують.

Апельсиновий сироп

Дрібно нашаткована шкірка 1 апельсина

Апельсиновий сік - 1/2 чашки

Цукор - 1/4 чашки

Приготування:

Поєднати все інгредієнти в каструлі. Варити на повільному вогні, поки розійдеться цукор.

Зменшити вогонь і відкритим готувати ще хвилин 15, або поки сироп не зменшиться на половину. Теплим просочити коржі.

Зараз ви читаєте новину «6 сиропів для просочення бісквітів, які роблять десерт ніжнішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути