Літо забезпечує нас одним з найкращих овочів - помідором. Коли сезон томатів на самому піку, то для чого їх готувати?
Пропонуємо вам підбірку чудових способів приготування помідорів з мінімальною тепловою обробкою або взагалі без неї.
Салат з помідорів, нектарину та моцарелли. Салат - хороший спосіб подати сирі помідори, тут вони грають в соковитій, пряній масі разом з нектаринами і моцарелою, які підкреслюють їх кислотність і солодкість.
Рисовий салат. "Chirashi" перекладається з японської як "розсипаний" - це страва, яка складається з овочів, рису і сирої риби. До чого тут помідори? Якщо стиглі томати замаринувати в соєвому соусі, рибному соусі та міріні, то вони будуть імітувати смак сирої риби, як в класичному Chirashi, створюючи ситне блюдо без приготування.
Мариновані помідори з часником. Ця страва злегка замаринована. Рубаний часник і пластівці чилі слід опустити на 30 секунд в гарячу оливкову олія. Нарізані помідори поливають цією сумішшю з невеликою кількістю оцту, і дають трохи настоятися. Зверху посипати свіжими травами. Чудова, наповнена часником страва, готова.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Напої для спеки: назвали 5 оригінальних лимонадів
Помідори з каперсами, мигдалем та зеленню. Помідори люблять сіль, тому додати її у вигляді солоних каперсів - відмінна ідея. Також у страву додають копчений мигдаль, трохи кленового сиропу, трохи паприки і лимону для еклектичної комбінації смаків.
Панзанела. Деякі версії цього салату вимагають більше хліба, але в цьому рецепті він відіграє допоміжну роль для помідорів "в самому соку".
М'ятні часникові помідори. Томати, м'яту і часник потрібно перетерти. У готову суміш додати оцет і охолодити. Можна подавати як до м'ясних страв, так і з тостами.
Приготувати корисне і просте морозиво дуже легко: потрібні лише три поживних і корисних компонента.
Коментарі