Домашній лимонад завжди кращий, ніж куплений. Його кислуватий смак добре освіжить і допоможе втамувати спрагу.
Щоб не шукати перевірені рецепти невідомо де, варто спробувати якийсь з цих.
Домашний лимонад
Інгредієнти:
3 лимона
100-150 г цукру
1.5 л слабогазованої води
2-3 гілочки м'яти
Приготування:
У сотейник налити 250-300 мл води, додати цукор і порізану часточками половину лимона. Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 5 хвилин.
У трилітрову банку процідити лимонний сироп, додати сік двох лимонів, слабогазовану воду, порізану часточками половину лимона і листочки м'яти.
Додати просту очищену воду до повного об'єму банки і поставити лимонад в холодильник мінімум на півгодини
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичайний сніданок: розсекретили цікаві кабачкові страви
Полуничний лимонад з м'ятою
Інгредієнти:
350 г полуниці
1 лимон або лайм
невеликий пучок м'яти
5 ст.л. цукру
щіпка ваніліну
1.5 л води
Приготування:
Половину ягід подрібнити в блендері, а що залишилися – розрізати навпіл.
Лимон нарізати кружальцями завтовшки 0,5 см.
Скласти в каструлю полуничне пюре, половинки ягід, нарізаний лайм, ванілін і листочки м'яти.
Залити цукор 200 мл води і, помішуючи, довести до кипіння, щоб він повністю розчинився. Закипілий сироп зняти з вогню і влити до підготовленим ягодам з лимоном.
Накрити кришкою і залишити настоюватися 20 хвилин. Ягоди, які вже настоялись з сиропом, залити холодною водою і прибрати в холодильник на 2-3 години.
Подавати лимонад з льодом, прикрасивши листочками м'яти і скибочками лимона.
Імбирний лимонад
Інгредієнти:
5 см кореня імбиру
2 лимона
половина лайма
100-150 г цукру або за смаком
250 мл води
2 л газованої води
1 гілочка м'яти
Приготування:
Імбир почистити, порізати невеликими скибочками, перекласти в невелику каструлю, додати воду і цукор. Довести до кипіння і варити 5 хвилин. Дати охолонути.
У глечик через маленьке сито процідити імбирний сироп, додати сік двох лимонів і залити мінеральною водою. Додати листочки м'яти і при необхідності – цукор.
Для декору додати скибочки свіжого імбиру і лайма, після чого поставити охолоджуватися в холодильник мінімум на годину.
Для приготування такого морозива потрібні лише три поживні та корисні компоненти. Банани, молоко та сироп. Його можна обрати за бажанням.
Три-чотири банани очистити від шкірки. Подрібнити, поставити у контейнер та герметично закрити. Заморожувати у морозильный камері 2-3 години.
Коментарі